Ohlasy 50. kolo

V první třetině jsme měli odskočit více, ví Jan Eberle

Potřetí v řadě těsný výsledek 1:2 nebo 2:1. Škoda těsně nestačila na Třinec. Klíčová byla už úvodní část utkání, kdy indiáni svého soupeře válcovali, ale Hrubce propálili pouze jednou. Oceláři se poté zvedli a utkání dovedli do vítězného konce: „Možná je dobře, že to skončilo špatně dnes, a ne v play-off,“ myslí si Eberle.

Západočeši dostali možnost přesilové hry a tu dokázali zužitkovat. To je nakoplo, avšak své další tutovky nevyužili: „Byly tam šance, měli jsme je proměňovat. Bohužel se tak nestalo, přesto jsme vedli, ale jen 1:0,“ říká útočník s číslem 17 a dodává: „Dát druhý, třetí gól, hrálo by se nám určitě lépe. Takhle to bylo o jedné trefě a dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ lamentuje.

Oceláři totiž ve druhé periodě srovnali a pět a půl minuty před koncem rozhodl z úniku Martin Růžička. Největší šanci poslat duel do prodloužení měl v samém závěru právě Jan Eberle, ale čtyři sekundy před koncem branku minul: „Trochu jsem zazmatkoval. Věděl jsem, že je málo času do konce, chtěl jsem vypálit na bližší tyč. Možná jsem puk mohl ještě podržet a připravit ho spoluhráčům,“ hodnotí poslední moment utkání.

Zápas byl zejména ve druhé třetině poměrně vyhrocený, že by však přehnané emoce ovlivnily hru indiánů, to si plzeňský útočník nemyslí: „Podle mě u nás emoce nepřevládaly. Samozřejmě k hokeji patří. Třinec je, stejně jako to bylo u Hradce, soused v tabulce, a my do toho zápasu museli dát všechno. Dnes máme čisté svědomí, odvedli jsme kus práce, bohužel to nedopadlo,“ smutní Eberle.

Škoda za poslední dva zápasy hrála pouze dvě početní výhody: „Musíme být ještě více zapřeni v soubojích a jít tomu naproti,“ hledá recept křídlo druhé útočné formace. Ovšem pozitivní je, že obě nabídnuté přesilové hry, jak v Hradci, tak dnes s Třincem, modrobílí využili: „Kluci to i dnes sehráli dobře, měli šance už předtím, pak to tam Jarda (Kracík, pozn. red.) procpal. Spoluhráčům tohle pomůže na sebevědomí, dovolí si více, a to je před play-off důležité,“ věří kladenský rodák.

Plzeň v případě výhry mohla poskočit na první příčku, nyní je však až třetí: „Tabulku samozřejmě nějak sledujeme, ale že bychom to řešili při zápase, to určitě ne. Zbývají ještě dva zápasy, ve hře je šest bodů, což je pořád hodně. Vedoucí čtyřka je stále velmi vyrovnaná a my se musíme snažit vyhrát každé utkání, sebrat co nejvíce bodů a uvidíme, na co to bude stačit,“ říká Eberle.

Poté už bude následovat play-off. Devětadvacetiletý forvard ví, že soupeře si indiáni rozhodně vybírat nemohou a každý bude těžký: „Rád bych tu s Plzní udělal nějaký dobrý výsledek a pokud máme nějaké cíle, musíme porazit každého. Je jedno, kdo proti nám bude stát,“ dodává Jan Eberle na závěr.