Preview 3. A 4. zápas SF

Semifinálová série míří na západ Čech!

Plzeň - Indiáni na výbornou vkročili do bojů o finále, v dalekém Třinci urvali oba duely. Nyní se v neděli a pondělí představí před vlastním publikem.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

Home Monitoring Aréna, Plzeň
7. a 8. dubna 2019
3. a 4. zápas semifinále Generali Play-off

Indiáni v sezóně 2018/19 vzájemné boje odstartovali cennou výhrou 3:2 ve Slezsku, avšak Oceláři se pomstili v odvetě 4:1. Poté se strhla nevídaná přestřelka, která skončila vítězstvím Západočechů v nájezdech 6:5 a úspěchy hostujícího celku završili Oceláři v 50. kole výhrou 2:1 v Home Monitoring Aréně. A nastolená tradice platila i nadále, modrobílí totiž v úvodu semifinálových bojů Werk arenu dobyli 4:1 a 3:2. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?
 

Pod pokličkou série

Úvodní dva duely jsou minulostí a lépe si vedou Plzeňští. Na ledě svého soka urvali oba zápasy a jsou tak na půli cesty k postupu. Kdyby se hrálo na počet získaných bodů, propadal by Třinec 0:6. Dohromady padlo v sérii rovných deset branek, indiáni jich nasázeli hned sedm. Tři góly Ocelářů přitom padly vždy v jiné herní situaci - z nájezdu, přesilovky i hry pět na pět. Škoda udeřila ze tří přesilových her a čtyřikrát při rovnovážném počtu. Zajímavým faktem je i to, že Slezané nebyli celkem ani jednu minutu ve vedení, indiáni naopak z celkových 120 minut byli v trháku rovných 100.

Modrobílí v sérii potrestali téměř polovinu oslabení soupeře, konkrétně tři ze sedmi. Třinec naopak pouze jedno z jedenácti. Ocelářům se zase více daří hrát do těla, s rovnými třiceti hity překonali devatenáct plzeňských a i zblokovali střel 29:17. Více práce ale měli právě gólmani Slezanů, kteří čelili 63 pokusům Západočechů proti 55.   

Oba celky nasadily do branky stejné gólmany, Dominik Frodl se odvděčil procentuální úspěšností zákroků téměř 94,5, Šimon Hrubec se nepřehoupl přes hodnotu 89. V dresu Třince figuruje jediný vícebodový hráč - Martin Růžička (2+0). Indiáni zapisují pětibodového Jana Kováře (2+3), v závěsu je pak Milan Gulaš (2+2) a dvoubodoví Miroslav Indrák (1+1), Jaroslav Kracík (1+1) a Nick Jones (0+2).   

Jízdní řád čtvrtfinálové série

Středa   3.4. HC Oceláři Třinec vs. HC Škoda Plzeň 1:4
Čtvrtek  4.4. HC Oceláři Třinec vs. HC Škoda Plzeň 2:3

Neděle   7.4. HC Škoda Plzeň vs. HC Oceláři Třinec od 15:00
Pondělí  8.4. HC Škoda Plzeň vs. HC Oceláři Třinec od 17:00

Čtvrtek 11.4. HC Oceláři Třinec vs. HC Škoda Plzeň (případně)

Sobota  13.4. HC Škoda Plzeň vs. HC Oceláři Třinec (případně)

Pondělí 15.4. HC Oceláři Třinec vs. HC Škoda Plzeň (případně)

Výsledky semifinálové série

HC Oceláři Třinec 1
HC Škoda Plzeň 4
(0:2, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 45. Martin Růžička (TS) – 11. Kracík (Jones, Indrák,), 16. Gulaš (Jan Kovář), 34. Jan Kovář (Gulaš, Straka), Jan Kovář (Gulaš).

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Kantner, Nedorost, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – M. Doudera, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Novotný, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký (A) – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski


HC Oceláři Třinec 2
HC Škoda Plzeň 3
(0:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 32. M. Kovařčík (Svačina, Dravecký), 51. Martin Růžička (P. Vrána, Chmielewski) – 9. Gulaš (Jan Kovář, Nedorost), 19. D. Kindl (V. Němec, Jones), 47. Indrák (Jan Kovář, Kracík).

HC Škoda Plzeň: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Kantner, Nedorost, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – M. Doudera, Roth, Galvinš, D. Musil, Dravecký (A), Matyáš, M. Adámek – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Chmielewski, Werek, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Novotný – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Střípky z minulosti