Ohlasy SF3

Vojtěch Němec #53: Hořký konec, ale jedeme dál!

Plzeňský kanonýr Vojtěch Němec byl v utkání hodně vidět. Při akci z 11. minuty mohl být spokojený, když po šťastném odrazu doklepl puk do sítě. Ve 46. minutě za stavu 2:2 mu však jeho klasická klička těsně nevyšla, čehož po zápase hodně litoval. Třinec totiž nakonec překlopil duel na svou stranu a snížil v sérii na 1:2.

Škodovka v úvodu přečkala dobrý nástup Ocelářů do utkání a sama se ujala po nenápadné akci vedení, kdy se kotouč nečekaně odrazil před branku: „Odraz byl velmi zvláštní. Nick Jones střílel z pravé strany, ale vrátilo se to opět doprava. Ani nevím, jak je to možné,“ diví se Němec a dodává: „Další šťastný odraz byl pak o Šimona Hrubce. Věděl jsem, že už puk nemůžu doklepnout do branky přímo, byl jsem za ním a hrál jsem ho forhendem. Snažil jsem se to hodit o gólmana a povedlo se. Počáteční radost s hořkým koncem,“ konstatuje plzeňský útočník.

Třinec totiž dokázal ve druhé části skóre otočit, indiáni ovšem zareagovali ranou z hole Romana Vráblíka, kterou Hrubec nečekaně pustil za svá záda. Duel v poslední třetině dlouho nebyl rozhodnut, své šance neproměnil osamocený Gulaš a právě ani Němec, který ujel hostující obraně, jenže druhý gól nepřidal: „Mrzí to moc, asi zlomový moment. Mohl jsem to proměnit a možná bychom se tu teď radovali ze stavu 3:0. Bohužel Šimon si na to šikovně počkal,“ lamentuje křídlo s třiapadesátkou na dresu. Vše při úniku ale udělal tak, jak zamýšlel: „Je to už takový můj reflex. Stejný blafák dělám osm let, ale poslední čtyři už mi nevychází,“ říká Němec s nadsázkou. „Musím se naučit už něco nového. Brankář byl hodně vyjetý a místo toho, abych vystřelil k tyči, jsem zase vymýšlel nějakou ptákovinu.“

Nakonec to byli Slezané, kteří rozhodli o vítězství tři minuty před koncem. Jemnou teč Jiřího Polanského na hraně horní tyče dlouho kontroloval videorozhodčí: „Snažili jsme se stále zůstat koncentrovaní. Kdyby neuznal, jsme v zápase, ale i když to branka nakonec byla, stále jsme mohli srovnat,“ ví třiatřicetiletý forvard.

Nakonec se to indiánům nepovedlo a Oceláři snížili v semifinále na 1:2: „Třinec odehrál nejlepší zápas v sérii. Tohle ale teď nemá cenu hodnotit, zítra je nové utkání a zase to může být naopak,“ věří třetí nejproduktivnější hráč Škody v play-off.

Do zítra mají Západočeši jen krátký čas na relaxaci: „Půjdeme si dát s kluky nějakou večeři, podívám se v televizi na Kometu s Libercem a půjdu si odpočinout. Spánek je teď klíčový při tom množství zápasů,“ dodává Vojtěch Němec na závěr.