Ohlasy SF5

Na zápas musíme zapomenout, doma to urvat a vrátit se do Třince, burcuje Lukáš Pulpán

Škodovka prohrála v pátém semifinálovém duelu 2:3, stejným poměrem prohrává i v hledisku celé série. Třinecký mečbol budou indiáni odvracet v sobotu na domácím ledě. Smolné střetnutí chce rychle hodit za hlavu obránce Lukáš Pulpán.

Z pěti mačů mezi Západočechy a Oceláři skončil jen jeden výhrou o více než jeden, a to hned ten první, jenž modrobílí na ledě soupeře vyhráli přesvědčivě 4:1. Od té doby to jsou samé nervy drásající zápasy, které končí nejtěsnějším rozdílem. Ani páté střetnutí nebylo výjimkou. „Opět to bylo vyrovnané utkání, stejně jako ty čtyři předtím. Pouze v prvním nám tam napadly góly, jinak to bylo vždy velmi těsné. My na tenhle zápas musíme zapomenout, v Plzni to urvat a vrátit se do Třince na sedmý duel," hlásí Lukáš Pulpán.

Plzeňský bek se v semifinále trefil podruhé v řadě, jeho přesná střela byla dlouhou dobu rozdílová, Slezané však mač otočili v samém závěr zápasu. „Při gólu na 2:2 se jim to šťastně odráželo, nakonec se to za čáru dostalo od gólmana. A poslední gól - to bylo prostě nahození a padlo to tam," komentuje šťastné góly Michala Kovařčíka a Doudery Pulpán, který však ihned hledal potíže prohry před opačnou brankou, jež hájí Šimon Hrubec: „Já si ale myslím, že jsme měli my dát gól předtím. Vypracovali jsme si dvě, tři šance, kdy jsme mohli zvýšit na 3:1. Tím bychom zápas ukončili. Dali jsme bohužel tyčku, pak jsme to špatně vyřešili a neubránili."

Ve třetí třetině sice indiáni nebyli střelecky příliš aktivní, i tak měli dobré šance, jako v případě zmíněné tyče, kterou napálil Jakub Pour, nebo při šanci Petra Straky v oslabení. Ve vlastním pásmu pak Škodovka dobře bránila třinecké výpady, které se však s přibývajícím časem násobily. „V téhle situaci už neměli co ztratit. Tak to bylo i předtím u nás, také jsme ve třetí třetině tlačili. My jsme doma bohužel nevyrovnali, oni ano. Z toho prostě vyplývá hra, že oni ke konci do toho dají všechno, hrají vepředu vabank. Bohužel pro nás jim to tam padlo," mrzí Lukáše Pulpána.

Jak taková krutá prohra může zacloumat s psychikou hráčů, kterým je neustále připomínána bilance z letošních zápasů Plzně a Třince, ve kterých až do posledního zápasu vždy zvítězil hostující celek? „Dokud nás neporazí čtyřikrát, tak nepostoupí. Oni nás letos doma také neporazili, povedlo se jim to až nyní, v tom nevidím problém. Zápasy jsou vyrovnané, vyplývá to prostě ze hry, není za tím nějaká venkovní série," uzavírá Pulpán.