Ohlasy 8. kolo

Tvrdý hokej je můj styl, říká po vítězství nad Vítkovicemi Michal Houdek

Plzeň porazila v 8. kole Vítkovice 4:1 a poprvé v sezóně zvítězila v obou víkendových zápasech. Pomohl k tomu i obránce Michal Houdek, který dostává prostor při absenci Bohumila Janka a Vojtěcha Budíka ve třetí obranné dvojici s Peterem Čerešňákem.

Houdek byl v průběhu utkání vidět především v předbrankových soubojích, kdy bránil Frodla před dotírajícími vítkovickými útočníky: „To by měla být práce každého obránce i útočníka, nepustit protihráče k brance. Gólman je tím, kdo drží tým v klíčových momentech,“ popisuje.

Plzeňský obránce si už za několik prvních zápasů v Tipsport extralize vytvořil nálepku tvrdého hráče: „Je to můj styl. Bojovat a dohrávat souboje. Snažím se však, aby to vždy bylo čistým způsobem.“

Právě bojovnost indiáni ukázali především ve dvou posledních duelech: „Hokejově to dnes nebyl nejpohlednější zápas, ale to nás teď vůbec netrápí. Bojovností jsme soupeře předčili. Začali jsme tak už v Olomouci, hrajeme jeden za druhého,“ chválí řízný bek. „Musíme u toho stále zůstat, abychom navázali na dvě vítězství z tohoto týdne.“

Škodovku nyní čeká středeční zápas Champions Hockey League ve švýcarském Zugu a v pátek odehraje duel na ledě Kladna s Jaromírem Jágrem: „Bude to pro nás speciální utkání. Je to ikona, všichni ho znají,“ těší se plzeňský odchovanec.

Michal Houdek ještě loni působil v extralize juniorů, letos však naskočil od prvního duelu do nejlepší tuzemské soutěže: „S A-týmem jsem se připravoval už od 25. července, a to mi ohromně pomohlo. Výkonnostní skok to byl totiž obrovský. Koukat na hráče typu Milana Gulaše z hlediště, nebo hrát s ním přímo na ledě, to je diametrální rozdíl,“ dodává na závěr.