Ohlasy 24. kolo

Ve třetí třetině jsme Liberec do ničeho nepustili, říká šťastný Jaroslav Kracík

Bitva jako řemen se odehrála na západě Čech. Do Plzně zavítal ambiciózní Liberec. Indiáni svého soka přetlačili v poměru 3:2, druhou branku v zápase vstřelil z přesilové hry Jaroslav Kracík, který nám na pozápasové tiskové konferenci sdělil bezprostřední dojmy.

Bílí Tygři přijeli do Plzně s jasnou taktikou - uhájit vedoucí mužstvo extraligy. Avšak to se jim nepovedlo, domácí Škodovka z utkání bere všechny tři body. První třetina přinesla parádní hokej, oba gólmani museli být neustále ve střehu, leč jako první kapituloval po střele Pulpána z předbrankového prostoru hostující Hrachovina. Více branek úvodní perioda nenabídla. Velké věci se událi v prostřední části. V přesilové hře pět na tři zdvojnásobil plzeňské vedení právě Kracík. "Mertlík mě hezky viděl, puk po jeho střele poskakoval, já touš trefil snad ještě hůře než mi ho přihrál, nicméně naštěstí z toho byl gól a to je nejdůležitější," nezastírá radost z branky člen druhé útočné formace indiánů.

Po jeho gólu přidala Škodovka záhy třetí zásah, který se nakonec ukázal jako vítězný. "Odskočení na 3:0 bylo důležité. Jen škoda, že jsme si to déle nepohlídali. Liberec následně využil také dvě vyloučení, ale ve třetí třetině jsme to ubránili." Právě početní výhody hrály ve druhé třetině velkou roli. Plzeň i Liberec využily dvě přesilové hry a závěrečná část tím pádem slibovala velké drama."Myslím, že jsme tu poslední dvacetiminutovku zvládli dobře, rychle jsme z vlastního pásma vyhazovali kotouče a nepouštěli jsme je do žádných šancí. Jen škoda jednoho vyloučení ke konci, nicméně i to jsme zvládli na jedničku," říká Jaroslav Kracík.

Plzeň před zápasem měla šňůru pěti vítězství za sebou, hosté z Liberce zase z posledních dvaceti duelů pouze jednou nebrali ani bod. V čem vidí kouzlo hostujícího celku sám hráč? "Liberec je útočný tým, beci forvardy výborně doplňují a podporují. Určitě takový zápas je pro diváky hezčí, než když sem přijede například Zlín nebo Olomouc jen bránit. I mně osobně se hraje lépe proti týmům jako je Liberec. Tolik se nebrání, soupeř je silnější než ostatní, hrozí rychlými protiútoky, ale fanoušci se musí stoprocentně bavit," hlásí Kracík

Již v pátek se dá očekávat odveta, obě mužstva se utkají znovu, tentokrát na severu Čech. "Dnes to bylo utkání nahoru dolů, my jsme byli o ten jeden gól lepší nebo spíše šťastnější. Podobně se bude hrát dle mého i v Liberci." A jak se plzeňský centr těší do Liberce? "Mně se rozhodně hraje lépe doma, tudíž se zas tolik netěším, avšak Liberec má hezkou halu, lepší než hrát někde v Olomouci na starém zimním stadionu. Jedeme tam vyhrát," říká na závěr Jaroslav Kracík.