Ohlasy 6. kolo

Pokud chceme hrát o nejvyšší příčky, tahle těžká utkání musíme zvládat, hlásí Luboš Rob

Plzeň - Boj o všechno, tak by se dal nazvat dnešní duel mezi Škodovkou a Motorem. Karty byly rozdány tak, kdo vyhraje, postoupí do čtvrtfinále. Po výhře 5:3 se mohou radovat indiáni a s nimi i českobudějovický rodák Luboš Rob, který se jednou trefou podílel nad důležitými třemi body.

Modrobílá družina začala utkání dobře. Ve dvanácté minutě Pavel Musil po krásné akci otevřel skóre, na jeho zásah navázal nedlouho poté i kolega z útoku Luboš Rob. „Trenéři na nás pořád apelují, ať stojíme před brankou, znepříjemňujeme brankáři výhled. „Při mém gólu u mantinelu puk dobře převzal David Jiříček, nebyla to ani rána, kterou vyslal, tak jsem to neměl těžké ze vzduchu tečovat. Určitě jsem za gól hrozně rád,“ říká hráč s číslem 71 na zádech.

Úvodní periodu indiáni nakonec dvoubrankovým rozdílem i vyhráli, nicméně začátek prostředního dějství patřil hostům. „První třetina byla z naší strany výborná, tam jsme měli hodně šancí, odskočili jsme na 2:0. O přestávce jsme si řekli, že na to navážeme, bohužel Motor vyrovnal a to nás trošku vyřadilo z rytmu. Naštěstí jsme pak zase odskočili my. Věděli jsme, že musíme vyhrát, zatímco Motoru stačí jen remíza, šli jsme si jasně za tím,“ hlásí odchovanec z kádru soupeře. 

Nějaký čas už v kádru Českých Budějovic nehraje, přesto sám hráč přiznává, že tyhle zápasy jsou pro něj více než ostatní. „Samozřejmě, ty duely s Motorem jsou pro mě specifické, i když už dva roky tam nehraji. Ale pořád jsem se tam narodil, mám tam rodinu. Vychovali mě do vrcholového hokeje, do dvaceti tří let jsem tam působil.“  A přišlo na řadu nějaké hecování s bývalými spoluhráči? „Speciální popichování nebylo, ale včera jsem se shodou okolností potkal v Českých Budějovicích s Pavlem Pýchou, tak to zřejmě větší štěstí přineslo mě,“  říká šťastný Luboš Rob.

Celý zápas byla trojice ve složení Stach - Musil - Rob hodně vidět, tvořila si šance a v závěru nechybělo moc, aby centr z úderné formace slavil premiérový hattrick v modrobílém dresu. „Jak jsme začali trénovat na ledě, tak jsme spolu zůstali. Již na Spartě jsme dali dvě branky, rozumíme si. Byl bych rád, kdybychom spolu hráli i další zápasy, ale je to na trenérovi, jak byl spokojený. Asi každý zápas nebudeme dávat tří góly, ale důležitá je i chemie, která dle mého mezi námi je,“  říká na adresu spoluhráčů Luboš Rob.

Vítězství nad Českými Budějovicemi znamená postup do čtvrtfinále, tam se indiáni utkájí buď s Libercem nebo Litvínovem. „Pokud chceme hrát o nejvyšší příčky, tak tahle těžká utkání musíme zvládat. Teď nás čeká čtvrtfinále, kterým to pro nás rozhodně nekončí, chceme postoupit dále,“  uzavírá na závěr Luboš Rob.