Plzeňský dorost vede ligu a v pondělí hostí druhé Kladno!

P l z e ň - Vynikajících výsledků dosahují v letošním ročníku dorostenci HC Lasselsberger Plzeň. Po 11 kolech se usadili na prvním místě extraligové tabulky! Na první příčku je katapultovala výhra v Litvínově 3:1. To je oproti loňské sezóně, kdy mužstvo bojovalo o záchranu, velká změna k lepšímu. V pondělí od 18 hodin navíc čeká plzeňský dorost trhák kola. Dorostenci hostí loňského mistra - druhé Kladno, které letos Laselsbergeru uštědřilo již tři debakly (3:11, 2:10, 0:8). "Myslím si, že na ně máme. Mohli bychom je porazit," věří asistent kapitána a český reprezentant do 16 let Jakub Kořínek.

Plzeňský dorost od rozdělení Československa ještě neskončil na lepším než třetím místě. V loňské sezóně navíc dorostenci i junioři bojovali pouze o záchranu. Před letošní sezónou ovšem dorostli do dorosteneckého věku loňští deváťáci, kteří vybojovali na mistrovství republiky v Příbrami bronzové medaile! "Myslím si, že jsme výborný tým. Dříve tady byli třeba stejně dobří hráči, ale teď jsme i skvělý kolektiv, držíme při sobě a jsme super parta," říká patnáctiletý Kořínek, který byl před sezónou dokonce jedním z kandidátů na kapitána týmu. Ze čtveřice Setikovský, Mareš, Heřman a Kořínek byl však zvolen prvně jmenovaný.

Na začátku se dorostencům příliš nevěřilo, i sami trenéři byli při vytyčování cílů spíše opatrní. "Věříme si určitě na play-off, ale musím zaťukat. Cíle jsme určitě trochu přehodnotili," říká reprezentační obránce.

Přípravu na letošní sezónu přitom odstartovali dorostenci dvěma krutými debakly s Kladnem, ve třetím kole si pak na kladenský zimák přijeli pro třetí dardu, byť nejméně výraznou. Prohráli "pouze" 0:8... "Měli jsme tam po dvou vítězstvích hlavu moc nahoře. Kladno nás sesadilo dolů. V pondělí jim to můžeme vrátit. Ty dvě porážky v přípravě jsme nebrali moc vážně. Prohráli jsme před sezónou i na Spartě 7:4 a přitom jsme ji v mistrovském zápase v Holešovicích přehráli. Kromě jednoho nešťastného gólu z rohu jsme jí nedovolili skoro nic," burcuje Kořínek.

V průběhu sezóny došlo ke změně na lavičce trenérů dorostu. Asistenta Františku Černému už nedělá Radek Kampf, ale legendární obránce Ivan Vlček. Jakub Kořínek si novou trenérskou dvojici velice pochvaluje. "Pan Černý trénuje útočníky, pan Vlček obránce. Myslím, že toto rozdělení je pro nás přínosem, oba trenéři se nám takto mohou mnohem více individuálně věnovat. Nám obráncům se pan Vlček hodně věnuje," dodal na závěr Jakub Kořínek.

Všichni fanoušci jsou srdečně v pondělí od 18 hodin zvání na plzeňský zimní stadion - první Plzeň hostí druhé Kladno. Dorostenci kromě umístění předvádějí i atraktivní hokej a právě jejich výkony jsou tou nejlepší pozvánkou do hlediště...