7. třída

Kluci k tréninkům v lockdownu přistoupili výborně, chválí trenér sedmáků Václav Benák

Plzeň - Mladí indiáni, stejně jako ostatní třídy, se postupně vracejí na led. Vládní opatření totiž i jim zcela znemožnila trénovat jak na ledě, tak vůbec pospolu.

Sedmáci stihli v rozehrané soutěži zatím odehrát šest zápasů, na úvodní těsný nezdar se Spartou 8:9 navázali pěti výhrami. Mezi mantinely se naposledy představili v polovině října. Poté, v důsledku přísných vládních nařízení kvůli šíření coronaviru, přišla tvrdá stopka. „V době uzavření sportovišť kluci trénovali každý sám. Každý den jsem posílal nějaký program - trénink. Případně jsem určil někoho z hráčů, aby připravil program pro všechny. Abych měl zpětnou vazbu, že kluci opravdu dodržují program, zasílali videa, jak trénují,“ popisuje nelehkou dobu trenér Václav Benák. A dodává, že mladí indiáni rozhodně nezaháleli: „Musím je pochválit, přistupovali k daným tréninkům výborně.“ 

Jen co to bylo alespoň trochu možné a vládní opatření zmírnila, vrhli se opět všichni společně do práce. „Aktuálně se již druhý týden připravujeme na ledě, dle vládou stanovených pravidel jsme rozděleni do dvou skupin. Každá stráví na ledě pětačtyřicet minut. V pátek se nám povedlo sehnat led v Dobříši, kde jsme si zatrénovali konečně všichni pohromadě jako jeden tým,“ popisuje bývalý vynikající obránce.