Soukup v U18

Osmnáctka završila další kemp! Indián Soukup: Je to něco navíc, ohromně si toho vážím!

Plzeň - Čeští mladíci do osmnácti let mají za sebou předvánoční soustředění ve Vyškově.

Na naše hráče čekal druhý podobný kemp, do jejich plánu samozřejmě zasáhl také COVID-19. První se konal v říjnu právě v Plzni. A i nyní se kvůli šíření nového typu coronovairu jednalo o život v bublině. „Bylo to stejné. To znamená hotel - autobus - zimní stadion a naopak. Všichni dodržovali přísná opatření ohledně roušek v kabině, v autobusu a podobně,“ popisuje zástupce indiánů Dominik Soukup.      

„Ráno jsme měli týmovou snídani, po té jsme se celý tým autobusem přesunuli na zimní stadion. První skupina šla na led, druhou čekala suchá příprava s kondičním trenérem. Poté se vše prohodilo. Odpoledne jsme měli každý den videorozbor a následně společný led, ten většinou probíhal formou hry na tři lajny celý trénink,“ popisuje sedmnáctiletý forvard.

Jedním dechem ale dodává, že v dnešní nelehké době, kdy jsou tréninky prakticky tabu, se týden jevil jako malá letní příprava. „Kemp byl snad nejnáročnější, jaký jsem kdy na reprezentačním srazu zažil. Celý týden byl fakt velmi náročný,“ říká upřímně a přidává podrobnosti: „Nejvíce jsme se soustředili na obranné pásmo, protože v tom jsme na minulém kempu měli velké mezery. Potom jsme také velmi detailně trénovali napadání v útočném i středním pásmu.“  

Dravý útočník letos stihl před přerušením soutěží v extralize juniorů pět zápasů, ve kterých zapsal stejný počet bodů (2+3). Jenže poslední utkání se v soutěži odehrálo čtvrtého října. Proto pozvánka do reprezentace mladému talentu udělala velkou radost. „Jsem rád za každý reprezentační kemp. Je to něco navíc a ohromně si toho vážím. Je super být na ledě v takové době,“ vypráví.

Dominik Soukup si dlouhodobě drží bohatou bodovou bilanci, kterou vloni v extralize dorostu zastavil na čísle 62 (35+27) v 36 duelech. Letos navíc nastupuje i v první lize v dresu Litoměřic, kam nyní po ukončení srazu opět míří. „Znovu jsem se připojil k A-týmu Litoměřic, trénovat budeme do středy. Následně se na tři dny ukážu doma a poté už se opět vracíme k přípravě,“ uzavírá.

Foto: Martin Voltr