Ohlasy 36. kolo

Hra vypadá dobře, musíme u toho vydržet a zlomí se to, hodnotí Peter Čerešňák

Plzeň - Indiáni dlouho vedli proti Tygrům z Liberce v rámci šestatřicátého kola Tipsport extraligy, nakonec bláznivá závěrečná pětiminutovka poslala vyrovnanou bitvu do prodloužení.

V něm přišlo přísné vyloučení a rozhodující zásah Podještědských. Ti tak nakonec urvali z duelu dva body, přesto podle obránce Západočechů Petera Čerešňáka není důvod k propadání panice: „Já si myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Oproti posledním duelům tam bylo herní zlepšení, jen nás trápí vyloučení. To rozhodlo i dnešní utkání, díky tomu se lámal chleba.“

Hosté dvěma brankami v rychlém sledu střetnutí v jeho samotném závěru otočili ve svůj prospěch, přesto se ještě Škoda dokázala nadechnout k vyrovnání. Je tedy ve výsledku bod zisk nebo dva ztráta? „Jsme rádi za každý bod, který získáme. Ale je pravdou, že jsme dnes měli na všechny tři a vlastní nezodpovědností jsme se o ně připravili,“ naráží nejproduktivnější obránce Plzně na fakt, že hned sedmkrát musely jeho barvy za katr a soupeři se mimo jiné dostalo více než sto vteřinové dvojnásobné výhody. 

Více trestných minut navíc v celé soutěži posbíraly pouze České Budějovice a Vítkovice, i hlavní trenér Ladislav Čihák na tiskové konferenci mluvil o tom, že se na této věci musí zapracovat. „Nikdo nechce být vyloučený, ale snažíme do jakéhokoliv souboje chodit naplno. Někdy se to přežene nebo mu nechtěně vyletí hokejka a je z toho faul... Je potřeba si na to dávat pozor,“ popisuje stálice plzeňských obraných řad.  

Západočechům se vracejí hráči, kteří z různých důvodů chyběli v minulých zápasech. Je to poznat i přímo na ledě? „Já si myslím, že určitě ano, ale stále ještě nejsme kompletní. Už se ovšem vracíme nazpět do toho herního režimu a hra vypadá tak, jako když se nám nedávno dařilo. Musíme u toho vydržet a věřit, že to v zápasech zlomíme,“ říká.

Hned v úterý čeká na Škodu další extraligový duel, ten je zavede do Zlína. „Má to svoje výhody i nevýhody. Je méně času na regeneraci a doléčení zranění, avšak zase se dá vše snadno hodit za hlavu a jít bojovat o další tři body. Záleží na tom, jak si to člověk vezme,“ usmívá se na závěr. 


Foto: Marek Švamberg