Kremláček v U20

Dvacítka dvakrát bojovala se Slováky! Indián Kremláček: Z utkání se musíme poučit

Plzeň - Čeští reprezentanti do dvaceti let se na závěr sezóny sešli ke společnému kempu, jehož součástí byly i dva přátelské duely s vrstevníky ze Slovenska.

Národní mužstvo juniorů oba souboje odehrálo v Piešťanech, nejprve podlehlo 2:5, o den později lépe zvládlo samostatné nájezdy - 4:3. V pátek přitom dvakrát vedlo, ale vaz mu zlomila závěrečná třetina, kdy domácí hned čtyřikrát udeřili. O den později vedli hosté dokonce třikrát, na Slováky ale platil až čtvrtý gól, ten v samostatných nájezdech. „V prvním zápase jsme nepředvedli výkon, který bychom si představovali. Chybělo nám nasazení, prohrávali jsme souboje, prostě jsme byli všude o krok pozdě. Vyvrcholilo to třetí třetinou, kde jsme si nechali dát tři góly a ani závěrečná hra bez brankáře se nám bohužel nepovedla. Ve druhém duelu se naše hra zlepšila, ale nepovedlo se nám dostat do více než jednobrankového vedení, o které jsme dvě minuty před koncem třetí třetiny přišli. Za vítězství v nájezdové loterii jsme samozřejmě rádi,“ popisuje plzeňský bek Vladimír Kremláček. „Sice se v zápasech se Slovenskem objevovaly věci, které jsme trénovali a nacvičovali, ale stejně tak tam bylo velké množství chyb. Všechna tato negativa jsme podrobně rozebírali na videu a musíme se z nich do budoucna poučit a vyvarovat se jich,“ doplňuje.

Společný kemp reprezentační dvacítky v závěru sezóny byl již pro hráče, kteří budou tvořit kostru mužstva pro příští sezónu a zejména světový šampionát na přelomu prosince a ledna. Je to vrchol juniorského hokeje, hrají zde ti nejlepší hráči na světě. Odmala tento turnaj sleduji a je mým snem si tam zahrát. Konkurence je jako vždy veliká, ale udělám vše pro to, abych se na druhý pokus dostal až na závěrečný turnaj,“ vypráví.

Světová pandemie koronaviru přitom "jeho" věkovou soutěž, tuzemskou nejvyšší juniorskou, opět letos pozastavila. „Už minulou sezonu jsme kvůli pandemii nedostali šanci zabojovat o medailové umístění v play off. Přišli jsme navíc i o mistrovství světa U18, prostě zkažená sezóna. V září vše nasvědčovalo tomu, že sezóna 2020/2021 proběhne již ve standardním formátu a my jsme měli jako vždy ty nejvyšší cíle. Jak všichni ví, vše se zhroutilo během pár týdnů a ani tuto sezonu jsme nemohli dokázat, že jsme měli na to, poprat se o nejvyšší příčky,“ lituje.

Jak se ale říká, všechno špatné je k něčemu dobře. Mladý obránce indiánů strávil velkou část ročníku mezi muži v první lize v dresu Litoměřic, kde si zahrál i ve vyřazovacích bojích. Celkem zvládl porci třiceti utkání, zaznamenal sedm přihrávek a v důležité statistice plus/mínus se zastavil na +11. „Po přerušení juniorské ligy jsem absolvoval finální přípravný kemp před mistrovstvím světa U20. Tím, že jsem se do konečné nominace nedostal a bylo již jasné, že se po Vánocích juniorské soutěže nerozjedou, dostal jsem úžasnou možnost hrát po zbytek sezony Chance Ligu v Litoměřicích, se kterými jsem byl už delší dobu v kontaktu,“ vypráví.

V novém působišti se rychle adaptoval, s mužstvem atakoval postup do čtvrtfinále. Na lopatě přitom Litoměřice měly i Jihlavu, která nyní svádí s Kladnem urputný boj o postup do extraligy. „Od začátku roku se nám velice dařilo. Do posledních kol jsme hráli o přímý postup do čtvrtfinále, formu jsme si přenesli i do play off. V prvním kole jsme po urputném boji zdolali Sokolov 3:2 na zápasy, ve čtvrtfinále jsme pak narazili na Jihlavu. V základní části jsme s ní sice prohráli všechny zápasy, ale nyní to byl zcela jiný příběh. Vedli jsme 3:1 na zápasy a měli matchball na domácím ledě. Jenže se potvrdilo, že poslední krok je vždy ten nejtěžší a bohužel jsme nakonec nedokázali dobře rozjetou sérii přetavit v postup. Moc to mrzí, ale je to velká zkušenost, ponaučení a zároveň výzva do budoucnosti,“ vzpomíná.

I když byl uplynulý rok náročný, rozhodně osmnáctiletý bek ani chvilku neváhal, že by pozvánku reprezentační dvacítky odmítl. „Sezóna byla náročná. Obě série vzaly hodně sil, ovšem pozvánka na kemp mě velmi potěšila a jsem rád, že jsem opět mohl obléct dres národního týmu,“ říká a na závěr nastiňuje své nejbližší plány: „Teď mě čeká pár dní volno. Musím se opět věnovat škole a dohnat povinnosti, které jsem kvůli dlouhé sezóně zameškal. Poté mě čeká nástup do letní přípravy s A-týmem Plzně, na což se moc těším a čehož si nesmírně vážím.“     

TOP foto Martin Voltr

Foto: Jakub Homoľa / HockeySlovakia.sk