Sportovec Plzně 2020

Plzeňský hokejový klub bodoval v anketě Sportovec Plzně 2020

Nejlepší sportovci Plzně za rok 2020 v kategoriích žactva a dorostu se v závěru června sešli v obřadní síni plzeňské radnice. Vyhlášeny byly výsledky ankety Sportovec Plzně 2020.

„Přestože pandemie covid-19 ovlivnila i podobu sportovní ankety pro rok 2020, jsem velmi rád, že můžeme ocenit nejlepší plzeňské sportovce v kategoriích žactva a dorostu. Již řadu let připravuje město Plzeň spolu s Nadací sportující mládeže vyhlášení nejlepších sportovců, je to možnost, jak mladým lidem poděkovat za reprezentaci Plzně v mnoha sportovních odvětvích,“ řekl primátor Martin Baxa.

Hned ve dvou kategoriích se blýskli i zástupci klubu HC Škoda Plzeň!

V kategorii Dorost - jednotlivci uspěl David Jiříček. Talentovaný bek prožil snový ročník, přestože mladé plzeňské naději bylo v minulé sezóně teprve sedmnáct let, okusil pocit seniorské reprezentace, s tou do dvaceti a osmnácti let se dokonce probojoval na světový šampionát. Skvělou sezónu v extralize završil oceněním Nováček sezóny. „Individuální úspěchy mě pochopitelně těší, ale hokej je týmový sport. Měl jsem v sezóně tři vrcholy a ani jednou to nevyšlo. To chci do budoucna změnit,“ říká.

V kategorii Trenér se dostalo ocenění Milanu Volákovi za dlouholetou práci s mládeží. Ten od roku 2005 působí ve funkci trenéra mládežnických kategorií a předává své bohaté sportovní zkušenosti svým následovníkům. Během trenérské činnosti vychoval řadu hráčů do reprezentačních mládežnických výběrů a pro A mužstvo HC Škoda Plzeň. Sám jako hráč během sedmnácti let za svůj tým odehrál 703 utkání (třetí nejvyšší počin v historii klubu), pouze poslední hokejové kroky byly v dresu Havířova a Prostějova a díky vojně na počátku všeho v Příbrami. Konta soupeřů zatěžkával pravidelným, více jak půl bodu na utkání, přísunem bodů, celkově se zastavil na metě 380 (184+195). Po Martinovi Strakovi je historicky nejproduktivnějším hráčem klubu! Právě po jeho boku v roce 1992 dokráčel s mužstvem k zisku stříbrných medailí, bronz přidal v sezóně 1999/2000. V historických tabulkách klubu tak patří do TOP 10 mezi střelci, asistenty, nejproduktivnější hráče i borce s nejvyšším počtem odehraných utkání.