Lučan v U17

Sedmnáctka bojovala se Švýcary! Indián Lučan: Pozvánka je pro mě motivací do další práce

Čeští reprezentanti do sedmnácti let mají za sebou první zápasový test nové sezóny, v Davosu se hned třikrát popasovali s domácím výběrem.

Národní mužstvo nakonec zaznamenalo dvě výhry a jednu prohru, ta přišla hned v úvodním měření sil. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec soupeř rozhodl dvěma brankami na konečných 5:3 v závěrečných sedmi minutách základní hrací doby. Také o den později Češi jako první inkasovali, ovšem nezalekli se a pěti góly střetnutí dokonale otočili ve svůj prospěch - 5:1. Poslední souboj byl ve znamení trháku 2:0 pro domácí, avšak Češi znovu dokonale kontrovali a zvítězili 6:4. Není tak divu, že zástupce plzeňské Akademie Antonín Lučan hodnotil trojduel následovně: „Všechny zápasy byly o bojovnosti a o vůli po vítězství.“

Sám přitom i kvůli loňské zmařené sezóně prožíval na reprezentační úrovní v ostrém zápase premiéru. „Samozřejmě mě pozvánka potěšila, mohl jsem tak poprvé poznat mezinárodní hokej na reprezentační úrovni. Ale pro mě je to především motivace do další práce a zlepšování se,“ popisuje.

Nyní se rovnou vrací k plzeňskému dorostu, se kterým jej již v následujícím týdnu čeká přípravné utkání s pražskou Spartou a víkendový domácí mezinárodní turnaj, na kterém se představí brňenská Kometa, Liberec, Salzburg, Bratislava a Berlín. „Těším se na to, že poměříme síly se soupeři, které moc neznáme. Určitě budeme chtít udělat co nejlepší výsledek. Já se chci osobně okamžitě připojit k týmu, abych mohl co nejvíce pomoci,“ nastiňuje.

Po loňském covidovém zastavení života tak nyní mladý bek naplno užívá krásy hokeje. „Po roční brzdě si to všichni užíváme, konečně můžeme normálně trénovat a hrát zápasy. Vloni jsem se doma snažil trénovat, co to šlo. Například nám táta polil tenisové kurty a byl jsem na ledě s bráchou. Chodili jsme s rodiči na běžky a podobně,“ uzavírá.

FOTA: Ronald Hansel