Soukup v U19

Indián Soukup bojoval s reprezentační devatenáctkou! Odpočinek? Není čas, směje se

Čeští mladíci do devatenácti let mají za sebou zajímavou zkušenost, představili se totiž v Německu na turnaji o rok starších mužstev.

Hned na úvod celého klání vyzvali na souboj Dánsko a radovali se po výhře 3:2. Ovšem poté již přišly na řadu pouze nezdary. A to zejména kvůli koncovce, protože domácí celek i Slovensko udrželo čisté konto.

V sestavě Miroslava Přerosta nechyběla řada indiánů, konkrétně čtyři: Vladimír Kremláček, Marcel Marcel, David Špaček a Dominik Soukup. Právě posledně jmenovaný vsítil jeden ze tři gólů reprezentace na turnaji.


Dominik Soukup
Dominiku, jak těžké bylo po tvrdé letní dřině ihned naskočit v reprezentaci?

Abych pravdu řekl, nebylo to nic lehkého. Nebyl vůbec čas na rozkoukávání. Vlétli jsme do toho naplno od začátku kempu.

Pozvánka ale jistě potěšila, že?
Každá pozvánka do reprezentace potěší. Je vždy skvělé nabrat další mezinárodní zkušenosti.

Jak celý turnaj zhodnotit?
Zápas s Dánskem bych řekl, že byl celkem jednostranný a výsledek neodpovídá naší předvedené hře. Utkání s Německem bylo z naší strany špatné. Domácí na nás vlétli a byli lepší ve všech aspektech hry. Souboj se Slováky byl nahoru - dolů, bohužel po třech individuálních chybách a bez vstřeleného gólu nemůžeme uspět. O duelu s Němci bych dodal, že nás přehráli a moc šancí jsme si nevytvořili. Se Slováky nám chybělo štěstíčko v zakončení, bylo to jednom kontaktním gólu, ten nám tam bohužel nespadl.

Byla tedy koncovka tím hlavním důvodem dvou porážek?
Určitě bychom se měli zaměřit na zakončení a proměňování šancí.

Bylo hodně poznat, že bojujete se staršími ročníky?
Řekl bych, že ano. Všechny tři týmy měly lepší fyzické parametry a v osobních soubojích jsme často zaostávali.

Ve výběru nechyběla celá řada Plzeňáků. Je to velká výhoda například na ledě?
Po příjezdu nás s Marcelem Marcelem trenéři hned dali spolu do lajny. Hrajeme spolu již dlouho, takže to určitě výhoda byla.

Jaký máte nyní plán na následující dny? Odpočinek?
Na odpočinek není čas (smích). V pondělí jsem se ihned připojil k A týmu a pokračuji v přípravě na novou sezónu. Já jsem většinou vždy odpočíval v neděli, takže na nějaký oddech čas byl, ale moc toho nebylo (úsměv). Trénovali jsme pondělí až pátek, já navíc v sobotu chodil na led, abych úplně nezapomněl bruslit (smích).

Dominiku, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!

FOTA: Ronald Hansel