Filip Kuťák

Chci si zahrát extraligu, nemám co ztratit, hlásí Filip Kuťák

Od července je v Plzni na zkoušku. Ve svých 25 letech ještě v extralize nepůsobil, teď to chce změnit. Filip Kuťák na sebe upozornil ve druhém přípravném zápase Škody gólem, když do sítě dorazil střelu Jakuba Kindla. Trefa proti Šumperku, jeho bývalého týmu, na výhru nakonec nestačila. Západočeši padli 1:3.

Jak hodnotíte svůj druhý zápas v plzeňském dresu?
Škoda, že jsme nedokázali dobře rozehrané utkání dotáhnout k výhře. V první polovině jsme dobře pomáhali Dominiku Pavlátovi, naopak v té druhé jsme Kristiána Koláře nepodpořili. Prohru beru i na sebe. Spálil jsem hodně vyložených šancí.

Čím to bylo, že jste nedokázali udržet tempo z úvodu?
Asi jsme si podvědomě mysleli, že když vedeme, tak to půjde samo. Bohužel jsme nevyužili šance, naopak jsme soupeřům sami dorosteneckými chybami nabízeli tutovky. Aspoň víme, na co se máme do budoucna zaměřit.

Je prohra se Šumperkem varování před dalšími zápasy?
Trochu ano. Nicméně Chance liga rozhodně není špatná soutěž a Šumperk není slabý tým. Věděli jsme, že zápas bude vyrovnaný, což se i potvrdilo.

Před dvěma lety jste v Šumperku hrál druhou ligu. Byl pro vás duel speciální?
Týmů už jsem sice v kariéře vyměnil víc, ale na Šumperk vzpomínám rád. Je to srdcovka. V zápase na to ale nemyslím, proti každému soupeři hraju naplno a stejně.

Poprvé zkoušíte štěstí v extraligovém týmu. Co na šanci v Plzni říkáte?
Jsem za ní moc rád. Plzeň je pojem v Česku a nebojím se říct, že i v Evropě. Snažím se udělat maximum, abych se do týmu dostal. Nemám co ztratit. I kdyby se to nakonec nepovedlo, jen letní příprava zde je skvělá zkušenost. Tréninky s tak kvalitními borci mi ukazují, na čem mám pracovat a kde mám rezervy.

Pomůže vám dnešní gól v boji o místo v sestavě?
Vstřelená branka je spíš třešnička na dortu, přednější je pohyb a agresivita. Gól mě samozřejmě potěšil, ale mohl jsem jich dát určitě víc.

Jak se vám líbí zázemí v aréně?
Je naprosto skvělé. Kabina je nová, bombastická. Posilovna, wellness, venkovní hřiště, druhá hala. To všechno je fantastické, na top úrovni. Dobře se mi pracuje i s realizačním týmem a spoluhráči.