Ohlasy MBL

Po utkání se Šumperkem jsme chtěli uspět a povedlo se, těší Vojtěcha Budíka

Škoda dnes sehrála svůj třetí přípravný zápas v nové sezóně a zapsala druhé vítězství. Velkou přetahovanou nakonec rozsekl Vojtěch Budík.

Jedinou porážkou tak zatím zůstává ta z úterý tohoto týdne, kdy modrobílí ve své Aréně nestačili na sedmnáctý tým loňského ročníku první ligy - Šumperk. Dnešní výhra je tedy tak trochu odčinění. „Určitě. Zápas se Šumperkem jsme odehráli špatně, vůbec nám nic nešlo. Ale hodili jsme to za hlavu a řekli jsme si, že další zápas chceme vyhrát. A to se povedlo,“ dělá radost Vojtěchu Budíkovi.

Úkol to však rozhodně nebyl jednoduchý, Mladá Boleslav je účastník Ligy mistrů, vloni zakončila cestu extraligou čtvrtým místem. „Ano, hodně bruslí, je to boj o každý centimetr ledu, navíc mají velmi kvalitní útočníky. Dali jsme si na to ovšem pozor a pouze jednou inkasovali. Což je určitě pozitivní,“ doplňuje plzeňský obránce.

Sám přitom mohl mít radost i v osobní rovině, vždyť celé klání rozhodl svým gólem na začátku poslední periody. „Bylo to něco podobného jako vloni v Hradci Králové. Nabral jsem rychlost a věděl jsem, že mám čas. Natlačil jsem se tedy před bránu a naštěstí to tam spadlo,“ popisuje skromně svůj povedený výpad.

Trenéři Vojtěcha Budíka nominovali do Extraligová NEJ v kategorii bruslař, což se nyní potvrdilo jako správná volba. „Asi se koukali na videa, jak našlápnu a jedu. Za nominaci jsem rád a snad jsem neudělal ostudu,“ směje se hráč.

Avšak zvážnění přišlo vzápětí při dotazu na přesilové hry, jen dnes jich Plzeň měla sedm, neproměnila však žádnou. „Máme nové hráče, musí si to sednout. Zkoušíme různé varianty a signály na trénincích. Toto chce čas,“ neláme si ale hlavu. Naopak, myslí na věci pozitivní, například výkon svého spoluhráče Dominika Pavláta v bráně: „Zachytal skvěle jako vždycky, tak ať pokračuje takto dál!“

FOTO: Marek Švamberg