Čtvrťáci v akci

Plzeňští čtvrťáci na turnaji v Klatovech těsně nedosáhli na medaili

Jedni z nejmenších indiánů se vydali v polovině srpna na velké turnajové klání, které se odehrálo nedaleko Plzně - v Klatovech.

Pro mladé hokejové naděje Plzně se nakonec jednalo o trochu smolné klání, jen těsně o jediný gól braly čtvrté místo. Celé akce se zúčastnilo šest týmů, hrálo se dvakrát patnáct minut systémem každý s každým.

Modrobílí skolili Černošice a Vimperk, který byl spojený s B týmem domácích. Naopak nad síly Škody byl A tým Klatov, celkový vítěz, a také později stříbrná pražská Hvězda. Vše nakonec směřovalo v posledním zápase k přímému souboji o bronz, které indiáni nakonec ztratili 3:4.

Sestava byla následující: Hariš, Lev, Sysel, Prokeš, Pulpán, Veselý, Molek, Spörl, Nesteruk, Reiser. Za tým Plzně byl vyhlášen jako nejlepší hráč týmu Tobiáš Pulpán.

„Já bych turnaj ohodnotil kladně, nehledě na umístění. To podle mě u takto malých dětí není to hlavní. Až na druhý „poločas“ s Klatovy A, který se mi nelíbil, kluci bojovali a makali jak do útoku, tak do obrany. Chválil jsem je hlavně za to, že do zápasu dokáží přenést to, co trénujeme. Dokázali si vyhovět přihrávkami a začínají mezi sebou na ledě komunikovat, za což jsem rád. Ale musíme pracovat dál, abychom covidovou pauzu dohnali,“ hodnotí trenér Štěpán Hanzlík.