7. třída v přípravě

Sedmáci finišují přípravu! Ovládli turnaj, zvládli i soustředění na Šumavě

Mladí indiáni finišují přípravu před startem soutěže. Za sebou mají většinu dřiny, před sebou ještě jeden přípravný turnaj.

Plzeňské hokejové naděje pod vedením Bořka Hanzlíka mají to nejhorší za sebou. A to včetně čtyřdenního soustředění na Šumavě, konkrétně na Samotách. Na programu byla celá řada sportů a her, které nelze v Plzni provozovat.

Celé čtyři dny hráči soutěžili ve sportovním víceboji družstev, disciplínami byl fotbal, štafetové běhy, atletické disciplíny či ping pong. Na vyzkoušení nechyběl také tenisový kurt. Na programu byl i patnáctikilometrový výšlap. Celé soustředění se mladí hokejisté nezastavili, aby získanou kondici prodali při hokejových zápasech na ledě.

Ale i v těch nezaháleli. „Měli jsme srpnovou přípravu okořeněnou několika zajímavými soupeři, se kterými jsme odehráli těžké zápasy. Postupně jsme změřili síly s kluky z Karlových Varů - 8:4, dvakrát porazili Slavii 11:9 a 8:6, německý Manheim 9:6. Vítězství v celém turnaji si chlapci připsali v Karlových Varech, kde kromě domácích a Manheimu ve finále porazili vrstevníky z Kladna 10:2. Poslední zápas, a opět vítězný, sehráli kluci proti silným Tygrům 9:6. Na závěr čeká kluky na začátku září ještě silně obsazený dvoudenní turnaj právě v Liberci,“ vypráví lodivod Bořek Hanzlík.