Ohlasy 8. kolo

Klobouk dolů před fanoušky, dnešní zápas patří jim, říká Matyáš Kantner

Indiáni si na ledě litvínovské Vervy připsali premiérovou venkovní výhru za tři body v aktuálním extraligovém ročníku. K důležitému vítězství 5:2 přispěl jednou přesnou trefou také útočník Matyáš Kantner.

Skóre nakonec hovoří celkem jednoznačně, modrobílí zvítězili o tři trefy. V duelu pokaždé byli o krok napřed, vedení si tentokrát vzít nenechali a mač dotáhli do klidného konce. Jednalo se tedy o pohodové utkání? „Spíš ne. Celý zápas jsme ale vedli, měli jsme to více ve svých rukou. Sami jsme si to trochu zkomplikovali, ale hodně moc nám pomohl gól na 4:2, který jsme dali zkraje třetí třetiny. Od té doby jsme si duel více hlídali, pak jsme přidali gól i na 5:2, ten to rozhodl,“ hlásí Matyáš Kantner.

Plzeňané tak získali další důležité body, velice cenné, do tabulky. Z Litvínova přivezli tři, navázali tak na předchozí bodovou šňůru, kdy si také dokázali připisovat bodíky do týmových statistik. „Ve čtyřech zápasech v řadě jsme dokázali bodovat. Doufejme, že se naše hra zvedá, bude se jen zlepšovat a že na výhru navážeme,“ říká Kantner.

Po čtyřiceti minutách vedli modrobílí o jeden gól. Do myslí se tak vkrádaly vzpomínky na předchozí skvěle rozehrané duely, kdy indiáni také vedli, ale nakonec tři body nebrali. „Je to tak. Vedli jsme se Spartou, s Boleslaví, s Kometou… V hlavách jsme to měli, ale před třetí částí jsme si řekli, že to v této třetině musíme zlomit, protože v ní jsme vždycky dostávali góly. Dnes se nám to povedlo, brzký gól na začátku třetiny nám moc pomohl,“ těší Matyáše Kantnera.

Útočník s 93 na zádech záhy popisuje kompletní situaci, při které po rychlém brejku zvýšil na 2:0. Domácího gólmana Godlu překonal svižnou ranou ke vzdálenější tyči: „Střídání jsem začal velkou chybou, ale naštěstí to dopadlo dobře. Poté naopak oni udělali hrubku, nechali mi puk na modré čáře. Jeli jsme dva na jednoho, moje myšlenka v takových chvílích je na 95 % přihrávat, tady jsem se ale rozhodl, že to vezmu na sebe. Mám radost, že jsem to trefil.

Obrovským plusem duelu byla početná skupina v kotli hostí. Indiány vyrazili podpořit skvělí fanoušci, kteří modrobílé od začátku do konce utkání na litvínovském stadionu hnali za úspěchem. „Klobouk dolů! Dnešní zápas patří jim. Jsem rád, že jsme dokázali to, aby si zápas užili a měli na něj dobré vzpomínky. Všichni jsme rádi, že dorazili v takovém počtu, v Litvínově to vždycky pomůže. Obrovský palec nahoru pro všechny, kteří do Litvínova dorazili. Děkujeme,“ říká vděčně Matyáš Kantner.

První plná venkovní výhra je ideální pozvánkou na úterní domácí mač, ve kterém bude Škodovka hostit Mountfield. „Když hrajeme náš hokej, tak fanoušky bavíme, zápasy jsou koukatelné. Doufejme, že to tak v úterý bude platit celých 60 minut,“ uzavírá forvard Kantner.