Preview 22. kolo

Derby modrobílých celků uvidí Brno!

K souboji modrobílých týmů vyrážejí Západočeši v rámci dvaadvacátého kola, představí se na ledě brněnské Komety.


HC KOMETA BRNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Winning Group Arena, Brno
5. listopadu 2021
22. kolo Tipsport extraligy

Až neuvěřitelně vyrovnaná je bilance mezi oběma soupeři v posledních deseti duelech. Oba celky totiž shodně urvaly čtyři tříbodové výhry a jednu dvoubodovou. Vyrovnání statistik zapříčinili Jihomoravané ke konci září, když v Plzni prohrávali 0:3 a 1:4, přesto urvali dva body v samostatných nájezdech.


Z tábora soupeře

Brno vloni zakončilo základní část na devátém místě a i letos se pohybuje v prakticky totožných vodách. Přitom vstup do soutěže byl dobrý, nezdary přišly v úvodních šesti kolech jen dva. Avšak nyní se karta obrátila, v posledních pěti střetnutích se radost z výhry dostavila pouze v jediném případě s Bruslaři 6:1. Naposledy loupil v Brně Třinec 3:2 brankou z poslední minuty. Nedávno také přišlo na pohyb v kádru, z Olomouce se vrátil do známého prostředí David Ostřížek, opačným směrem zamířil Silvester Kusko.

Bodování týmu je v TOP 3 neuvěřitelně vyrovnané, Peter Mueller (7+9), Michal Krištof (4+12) i Petr Holík (3+13) totiž shodně posbírali šestnáct bodů. Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Matěj Tomek před Lukášem Klimešem, oba mají rovněž velmi podobná čísla - úspěšnost zákroků se pohybuje těsně pod devadesáti procenty.

Početní výhody Jihomoravanů se pohybují ve středu startovního pelotonu - jsou sedmé, hra v oslabení spadá do hroší poloviny - je třináctá. Podobně je na tom i suma posbíraných trestných minut, je totiž zcela nejnižší. Ta rozdaných trestných minut a zblokovaných střel je naopak pátá a šestá.


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 3
Motor České Budějovice 4sn
(1:0, 1:1, 1:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Blomstrand (J. Kindl), 37. Schleiss (Čerešňák, Dzierkals), 45. Jiříček (Bulíř) – 30. Gulaš, 51. Abdul (M. Hanzl, Bindulis), 53. Štich (Slováček, Gulaš), rozh. náj. M. Hanzl.
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kremláček, Čerešňák, Graňák, Jiříček, L. Kaňák, J. Kindl, Kvasnička – Kantner, Kodýtek, F. Suchý – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Schleiss.


HC Kometa Brno 2
HC Oceláři Třinec 3
(0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. M. Haščák (L. Horký), 34. Kollár (Ďaloga, P. Mueller) – 4. P. Vrána (Miloš Roman), 39. Martin Růžička (Jaroměřský, Miloš Roman), 60. Šedivý (Kofroň, Adámek).
HC Kometa Brno: Klimeš – Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), D. Mikyska, Bartejs – Kollár, Krištof, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – M. Haščák, Ostřížek, R. Pavlík – Vincour, Rákos, Mallet.