Ohlasy 22. kolo

Byl to lehký gól, i když se mi trošku klepaly ruce, říká o své první trefě Václav Adamec

Dobré vzpomínky na dnešní utkání v Brně bude mít Václav Adamec, který v něm vstřelil svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži. I díky němu si tak Plzeň na západ Čech odváží jeden bod za prohru v samostatných nájezdech.

Běžela 38. minuta, nadvakrát z pravé strany střílel Martin Lang, puk následně vyplaval před prázdnou bránou a Václav Adamec vstřelil svůj premiérový gól v nejvyšší soutěži. „Byla to lehká trefa, ale když máte před sebou prázdnou bránu a víte, že můžete dát svůj první gól, tak se trošku začnou klepat ruce. I když ten gól byl snadný, tak jsem za něj hrozně rád," říká o své první brance Václav Adamec.

Spousta hráčů už dokázala takovou šanci zahodit, co proběhlo hlavou plzeňskému hráči těsně předtím, než se dotkl kotouče? „Půl sekundová nervozita. Prázdná bránu, puk se kutálel, tak se člověk trošku bál, aby mu to nedejbože nepřeskočilo hokejku. Jsem za něj šťastný, ale větší radost bych měl, kdybychom vyhráli.

A jak by mladý hráč zhodnotil samotné utkání? „Utkání bylo nahoru dolů. Myslím si, že jsme hráli dobře, ale chyby tam samozřejmě byly. Mrzí mě, že jsme prohráli.“ Puk do sbírky samozřejmě nesměl chybět, hned po vstřelené brance k němu zamířil na ledě David Jiříček. Má již samotný kotouč Adamec u sebe? „Od kustoda Kuby Vaise jsem ho po zápase hned dostal,“ praví Adamec.

Plzeň si nakonec po prohře na nájezdy odváží na západ Čech jeden bod. „Já jsem nepřemýšlel, že bych jel. Trenér zvolil dobré hráče, bohužel to nevyšlo.“ Čtvrtá plzeňská formace byla dnes na ledě hodně vidět, odměnou jim byla právě vyrovnávací trefa, která má hodnotu získaného bodu do tabulky. „Jsem rád, že jsme pomohli týmu alespoň k tomu bodu, snad to již v neděli proti Litvínovu bude za tři,“ říká závěrem Václav Adamec.