Indián Cup

Druháci hrdě bojovali na Indián Cupu!

Druhou listopadovou neděli se na zimním stadiónu LOGSPEED CZ Arény v Plzni konal první turnaj hokejistů druhých tříd, ročníků 2014, pořádaný pod záštitou klubu HC Škoda Plzeň.

I přes veškerá zhoršující se pandemická opatření ohledně nemoci COVID-19 se povedlo na turnaj přizvat dva týmy z každého klubu, kterými kromě domácího HC Škoda Plzeň byly i HC Rytíři Kladno, HC Meteor Třemošná, HC Sparta Praha a HC Energie Karlovy Vary, jehož druhý tým byl zastoupen hokejisty klubu HC Pilsen Wolves.

Hrací systém byl nastaven na formu každý s každým s hrací dobou 25 minut hrubého času a střídáním po minutě na signál rozhodčího. Minimální počet hráčů v týmu byl stanoven na 8+1. I přesto, že se výsledky nezapočítávaly, děti si v každém zápase góly počítaly. Poražený tak neskončil nikdo a vítězství oslavili všichni zúčastnění hokejisté společně na konci turnaje. Jako vzpomínku si z plzeňského ledu každý odnesl zlatou medaili, sladkou odměnu a hlavně mnoho zážitků i získaných zkušeností ze hry.

Do turnaje malí indiáni vstoupili zápasem s HC Rytíři Kladno. Tento úvodní duel turnaje skončil vítězstvím obou týmů domácího klubu. Následovalo vítězství i nad dalším klubem HC Meteor Třemošná, který byl bohužel oslaben kvůli probíhající karanténě některých hráčů. Vítězné tažení zastavili až hokejisté Sparty, kteří svojí rychlou a důraznou hrou předčili nejen plzeňské týmy, ale i hráče všech zúčastněných klubů. Poslední zápas s HC Energií Karlovy Vary vrátil oba týmy malých indiánů zpět do formy a předvedli v něm několik ukázkových akcí, které zakončili přesnými góly do branek soupeřů.

Celý turnaj byl velmi fyzicky náročný nejen pro samostatné hráče, ale i pro amatérské rozhodčí z řad rodičů pořádajícího klubu. Dravost a odhodlanost malých hokejistů byla cítit z každého zápasu. K vidění byly vyrovnané souboje, výhry i prohry. Každý hráč ale ze sebe vydal maximum a dokázal, že hrát se dá s každým soupeřem. Pro všechny to byla výborná zkušenost, kterou budou moci jistě brzy zopakovat na dalším pořádaném turnaji nebo v zápasech Soutěže 2. tříd Plzeňského kraje.

FOTOGALERIE ZDE!