Preview 42. kolo

Plzeň se v Chomutově postaví kladenským Rytířům!

Po přibližně čtvrt roce zavede extraligová pouť Plzeň do Chomutova, tedy do míst, kde začátkem října zapsala Škoda v tomto ročníku dosud nejvyšší vítězství.


RYTÍŘI KLADNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Rocknet Aréna, Chomutov
16. ledna 2022
42. kolo Tipsport extraligy

Posledních sedm vzájemných duelů mezi indiány a Rytíři bez ztráty bodu opanovali Plzeňští. V aktuální sezóně zvítězili 8:1 a 4:1, poslední nezdar Škody se datuje k říjnu 2019, kdy padla na Kladně 5:7. Byl to jeden ze dvou neúspěchů za posledních patnáct střetnutí a osm let.


Z tábora soupeře

Rytíři vloni ovládli základní část Chance ligy, když ve čtyřiatřiceti zápasech pouze pětkrát nebodovali. Letos je situace ovšem mnohem horší, porážky značně převažují nad vítězstvími. Naposledy v Pardubicích ale přišel zisk cenného bodu a zase malé odskočení poslednímu Zlínu, který jich ztrácí sedm a k tomu odehrál o duel více.

Tým se výsledkově hledá, vedení Středočechů tak i poměrně často zasahuje do kádru. V rozjetém extraligovém ročníku již přišli na pomoc Ladislav Zikmund ze Sparty, Jaromír Pytlík z Finska, Jakub Babka z Prostějova, Jan Pohl ze Sokolova či explzeňský Miroslav Indrák ze Vsetína. Tam naopak zamířil další plzeňský odchovanec Tomáš Pitule, do Prostějova zase Marek Račuk, Daniel Ciampini do Bolzana, Hakon Nilsen do Norska a Jakub Strnad s Davidem Dvořáčkem do Sparty.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je Tomáš Plekanec, který vstřelil osm branek a přidal sedmadvaceti asistencí. V zádech má Nicoalse Hlavu (9+14) a dalšího veterána Jaromíra Jágra (8+11). Kromě dvaadvaceti minut odchytal vše, co šlo, Landon Bow, úspěšnost zákroků vytáhl těsně pod devadesát procent.

Menší využít početních výhod má pouze Liberec a Zlín, hru v oslabení pak vůbec nikdo, navíc Kladno posbíralo nejvíce trestných minut. I to je důvodem, proč nikdo v celé soutěži neinkasoval více branek. Suma zblokovaných střel je devátá a rozdaných hitů po Vítkovicích nejvyšší.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 1
Bílí Tygři Liberec 4
(0:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. F. Přikryl (Bulíř, Čerešňák) – 26. Filippi (TS), 37. J. Šír (Rychlovský, Kolmann), 53. J. Vlach (Melancon, Kolmann), 60. Gríger.
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kvasnička, Čerešňák (A), Graňák, Kremláček, L. Kaňák, J. Kindl (C), V. Lang – Dzierkals, Mertl, M. Lang – Blomstrand, Bulíř, F. Přikryl – Krliš, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, Adamec.


HC Dynamo Pardubice 4
Rytíři Kladno 3pp
(0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. T. Urban (Matýs), 52. Hecl (Paulovič, Blümel), 56. Blümel (A. Musil), 65. Košťálek – 16. A. Kubík (Plekanec, Hlava), 17. Filip (K. Wood, Ticháček), 50. M. Beran.
Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), K. Wood, Ticháček, Babka, J. Suchánek (A), Baránek – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Kristo, Kuťák, M. Beran – M. Indrák, Filip, Jágr.