Čerešňák rekord

Peter Čerešňák se stal novým plzeňským rekordmanem!

Osmadvacetiletý lídr defenzivy HC Škoda Plzeň stanovil nový klubový rekord v počtu získaných asistencí obráncem během jedné extraligové základní části v samostatné české nejvyšší soutěži.

Peter Čerešňák se stal novým rekordmanem v pátečním utkání na ledě Karlových Varů, proti Energii si připsal svou 31. přihrávku v probíhající sezóně! Počet asistencí může Čerešňák navýšit ve zbývajících zápasech aktuální základní části. Plzeňský rekord v této statistice do té doby patřil Josefu Řezníčkovi, který coby bek během základní části v ročníku 2000/01 zaznamenal za modrobílé 30 asistencí. Na dalších příčkách jsou poté tři obránci, kteří během jedné základní části dokázali nasbírat 29 přihrávek – Jan Benda v sezóně 2009/10, Jaroslav Špaček v ročníku 1996/97 a Jakub Jeřábek v sezóně 2015/16.

Slovenský zadák Čerešňák získal v nynějším ročníku během 41 odehraných utkání dohromady 37 kanadských bodů, k 31 asistencím přidal i 6 tref. Díky tomu je suverénně nejproduktivnějším extraligovém obráncem, ve výčtu kanadského bodování všech hokejistů v nejvyšší domácí soutěži patří bekovi aktuálně 7. pozice. Peter Čerešňák mezi všemi extraligovými hráči vládne právě i s počtem získaných přihrávek, kladenský útočník Tomáš Plekanec, který je za plzeňským zadákem druhý v pořadí, dosud posbíral 28 asistencí.

Bek indiánů může po překonání toho plzeňského nyní útočit také na extraligový rekord v počtu zapsaných přihrávek obráncem, který vytvořil v sezóně 1999/00 Martin Hamrlík. Ten během jedné základní části zaznamenal 34 asistencí.

Peteru Čerešňákovi ke stanovení nového plzeňského rekordu mnohokrát gratulujeme!