Ohlasy 43. kolo

Jsem rád, že moje góly pomáhají týmu, říká Michal Bulíř

Potřetí v sezóně dokázala Plzeň uspět proti zlínským Beranům. Po první vyrovnané třetině se domácí rozstříleli a i zásluhou tří branek Michala Bulíře slavili vysoké vítězství 4:0.

V dohrávaném zápase na domácím ledě porazila Škodovka Zlín 4:0, všechny branky padly ve druhé třetině. Lví podíl na tom měl Michal Bulíř, který nasázel hostům čistý hattrick, svůj třetí celkově, druhý Beranům. „Zlín je pro mě asi ideální soupeř na hattrick, jelikož Zlínu jsem dal již druhý. Ten poslední si dobře pamatuji, když se hrálo ve Zlíně a tak jsem na to dnes dobře navázal,“ říká šťastný Michal Bulíř.

Dnešní utkání bylo velice ofenzivní, poměr střel byl na konci zápasu 45 ku 31. „Člověk raději hraje hokej, který je více ofenzivní, než když přijede tým, který chce pouze bránit. Zlínu nic jiného nezbývá. Jak se říká, hraje o hokejový život a potřebuje každý bod. Dnešní hokej mi přišel hodně otevřený, což se Zlínem často nebývá, nicméně pro nás i diváky jedině dobře,“ má radost plzeňský útočník.

Do vedení poslal indiány ve druhé části Tomáš Mertl, na jeho zásah nedlouho poté navázal sám Bulíř a to dost netradičním způsobem. „Já chodím na golf, tak to byl takový chip golfovou holí (smích). Vůbec mi to nesedlo, já jsem ten puk ani neviděl. Vím, že letěl asi nějak nad gólmanem a poté jsem ho spatřil až v síti. Bylo to takové zvláštní,“ popisuje svou první trefu v duelu bývalý hráč Liberce.

Michal Bulíř dnes vystřelil hned dvanáct střel na bránu, což překvapilo na pozápasové tiskové konferenci i samotného hráče. „Já osobně jsem chtěl změnit mentalitu, co se týče zakončení a takového drajvu do brány. Pár let zpátky jsem byl typ hráče, který chtěl hodně vymýšlet a zakončení jsem v hlavě úplně neměl. Nicméně teď jdu do toho tak, že chci střílet a zakončovat. Tímhle ty góly také přicházejí a jsem rád, že jsem se takhle nastavil a mé branky pomáhají týmu,“ dodává.

Indiáni opět po týdnu dokázali udržet čisté konto a jen samá slova chvály má Bulíř k plzeňskému mladému brankáři. „Dominik Pavlát v bráně chytá v úplném klidu a hodně nám pomáhá. Dostal pouhý jeden gól ze čtyř zápasů, což jsem předtím nikdy neviděl nebo jsem toho nebyl součástí. Jsem rád, že se mu takhle daří a snad v té výkonnosti bude pokračovat co nejdéle. Dominik dává hokeji všechno, v tréninku navíc nic nevypustí. Je vidět, že v něm roste obrovský talent a že chce v hokeji něco dokázat,“ říká závěrem Michal Bulíř.

FOTO: Marek Švamberg