Ohlasy 55. kolo

Plácl jsem do puku jak nějaký golfista, říká s úsměvem Sebastián Malát

V Plzni se hrálo klíčové utkání v boji o první čtyřku. V bojovném utkání Plzeň přetlačila houževnaté Vítkovice a uhájila tak svou domácí tvrz před nájezdem rytířů. Domácí k vítězství nastartoval Sebastián Malát, který se v utkání prosadil jako první.

Škodovka zvládla těžkou bitvu s Riderou, dle domácího útočníka už ale zbylá utkání budou velmi podobná tomu dnešnímu. „Dneska to byl těžký zápas, ale takové to už bude do konce sezóny. Nic jednoduchého nás nečeká, ale my se na to musíme dobře nachystat a jít západ od zápasu. Bude padat málo gólu, typické duely play off,“ říká Sebastián Malát.

Právě domácí mladý útočník se dnes prosadil jako první v zápase. „Kuba Kindl perfektně nahodil puk od mantinelu na brankáře, mně následně kotouč strašně skákal, tak jsem do toho plácl jak nějaký golfista, nicméně jsem šťastný, že mi to tam padlo,“ nezastírá radost plzeňský odchovanec.

V dnešním duelu se hrálo hodně do těla, spoustu soubojů tak musel Malát podstoupit například i s Romanem Polákem. „Nic lehkého to určitě nebylo, on má snad 120 kilo a já pouhých osmdesát. Když se ale člověk dobře zpevní, tak se souboj dá v klidu ustát,“ dodává Malát.

Indiáni nadále drží čtvrtou pozici v tabulce, ovšem na třetí Pardubice už ztrácí pouhé tři body. Souboj o přímý postup do čtvrtfinále tak bude ještě nadále velice zajímavý. „Koukáme na ostatní výsledky, ale hlavně se soustředíme sami na sebe. Chceme především vyhrávat naše zápasy a poté se nemusíme koukat na jiné týmy. Záleží pouze na nás jak k tomu přistoupíme,“ říká závěrem Sebastián Malát.