Ohlasy PK2

Škoda, že jsme nedali třetí gól, smutní Tomáš Mertl

Indiáni po včerejším vítězném rozehrání série vstoupili dnes do odvety ještě lépe. Avšak v sérii nadále platí, že kdo otevře střelecký zápis duelu, ten z něj nakonec odchází jako poražený.

Běžela třináctá minuta zápasu a Tomáš Mertl již svou druhou přesilovkovou brankou posílá své barvy do pohodlného vedení. „Vždycky tam přišla nějaká střela, já to jen dorazil. Vše ale začalo nahoře, kde si to kluci dobře rozehráli a vypálili. Tím jsme si pomohli, byl to skvělý vstup do zápasu. Škoda jen, že jsme nedali třetí gól, aby se to ještě více zklidnilo,“ popisuje.

Sám přitom na něj šanci měl, avšak ani jemu, ani spoluhráčům, se ho vsítil nepodařilo. „To by hodně pomohlo. Nebo jsme také měli přesilovku pět na tři, ve které jsme hodně stříleli. Ale i oni měli celou řadu šancí,“ vypráví. Do statistik se zkušený forvard zapsal nejen dvěma góly, ale také třemi střelami, jedním blokem a osmi trestnými minutami. „Já si nepamatuju, že bych měl v utkání někdy čtyři tresty. Musím se toho vyvarovat, to není pro tým dobré,“ říká.


Radost z gólů tak rychle pominula a převažuje zklamání ze ztráty dobře rozehraného střetnutí. „Chtěli jsme doma vyhrát a udělat druhý vítězný bod. Štve nás to, mrzí, ale nevzdáváme se a do dalšího utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát. Moje radost z gólů je kvůli prohře nulová. Protože jsme nepostoupili o krůček dál,“ přiznává.

Duel tak nakonec dospěl k vítězství Bruslařů, kteří sérii srovnali po velkém obratu, dva góly vsítili v posledním dějství. „První třetina byla výborná, pomohli jsme si přesilovkami. Jenž ve druhé jsme začali faulovat, tím jsme je zvedli, možná tady byl ten zlom. Nevím, co se stalo. Nebo proč to tak bylo. Pak už jsme se možná i trošku báli. Nedokázali jsme reagovat, byli jsme zatažení, asi jsme chtěli bránit výsledek, což byla chyba. Oni museli dopředu, vyrovnali a to je ještě více nakoplo. Mrzí nás to, bylo to super rozehrané, možná to bylo paradoxně až trošku na škodu. Chtělo to dát třetí gól, to se nepovedlo,“ uzavírá a směrem ke dvěma duelům na ledě Středočechů dodává: „Bude to ukrutně těžké, ale takové je play off.“