PK2: PLZ - MBL 2:3

PK2: PLZ - MBL 2:3 - Série je srovnána, slibný náskok se rozplynul v poslední části

Po necelých čtyřiadvaceti hodinách nastoupila Plzeň proti Bruslařům. A začala lépe než včera, skóre utkání tentokrát otevřela.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

2:3
2:0, 0:1, 0:2

Branky a nahrávky: 4. Mertl (Blomstrand, Čerešňák), 13. Mertl (Bulíř) – 34. Kotala (Lintuniemi, O. Flynn), 53. Jan Eberle (D. Šťastný), 56. Kelemen. Průběh utkání: 2:0, 2:3.

Rozhodčí: Pešina, Pilný – Gerát, Ganger

vyloučení
10:9
Využití
2:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
34:34
Zblokované střely
12:20
Hity
4:3
Vhazování
31:37
Diváci
3617

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Kremláček, Budík, Kvasnička, Hamšík – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, F. Přikryl – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, G. Thorell, Dvořák.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (J. Růžička) – D. Moravec, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Pavel Pýcha – Kantner, Kotala, D. Šťastný – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Ludwig Blomstrand 0 1 1 -1 0
Vojtěch Budík 0 0 0 -1 0
Michal Bulíř 0 1 1 -1 0
Peter Čerešňák 0 1 1 0 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Martins Dzierkals 0 0 0 0 0
Dominik Graňák 0 0 0 -1 4
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 2
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 2
Tomáš Mertl 2 0 2 0 8
Filip Přikryl 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 2
Filip Suchý 0 0 0 -1 2
Gustaf Thorell 0 0 0 0 0

komentář

Skóre utkání načal svým faulem Kelemen a Plzni stačilo na potrestání prohřešku pouhých třiadvacet vteřin. Blomstrand měl dostatek prostoru na levém kruhu, jeho ránu Krošelj neudržel a dílo zkázy pro hosty dokonal na brankovišti Tomáš Mertl. Náskok svých barev mohl navýšit Bulíř, který zůstal sám před brankou soupeře, zvolil kličku do bekhendu, avšak poté nedokázal přehodit nastavený beton. Ovšem akce pokračovala, po chvilce stejný hráč pálil z pravého kruhu, Krošelj puk neudržel v lapačce a s dorážkou přispěchal opět Tomáš Mertl. Vzápětí měl dvě gólovky na čepeli Suchý. Nejprve zakončoval přečíslení dva na jednoho z pravého kruhu, o pár sekund později tečoval Graňákovo nahození od modré čáry těsně vedle pravé tyčky. Bruslaři zahrozili pouze zajímavou akcí Lintuniemiho, který naznačil na modré střelu, ale vybídl ke skórování Šťastného na levém kruhu, který ihned puk směřoval na bránu, Pavlát se bravurně přemístil.

Prostřední část načal Schleiss sám před Krošeljem, avšak po kličce do forhendu si na něj nepřišel. Následně museli indiáni na více než minutu do tří, ovšem Najman dalším nepochopitelným zkratem svůj tým o tuto výhodu brzy připravil. V plných stavech se za hattrickem hnal Mertl, z mezikruží ale minul zařízení. A tak přišlo drama. Lintuniemiho nahození od modré skončilo na betonu Pavláta, odražený kotouč si našel Jakub Kotala a zasunul jej do plzeňské svatyně. Podobně se hnal na brankovišti za vyrovnáním Kelemen po ráně Flynna, muž s maskou Škody se ovšem zaskvěl. A činil se i těsně před přestávkou, když se před něj natlačil Fořt a ještě zkoušel jeho práci dokonat Kelemen.

Prvně jmenovaný zahrozil i v úvodu poslední periody, když tečoval pobídku Ševce od modré, leč mířil těsně mimo. Lépe pálil z jízdy z pravého kruhu Dzierkals, Krošelj zakročil lapačkou. Činil se i jeho kolega na druhé straně, který musel hasit požár v podobě volného Bičevskise mezi kruhy. Západočeši odpověděli krásnou akcí v oslabení, kdy Kaňák po cik-cak kombinaci na jeden dotek zakončoval na brankovišti, leč strážce svatyně Bruslařů své barvy podržel. A tak přišlo vyrovnání, když si Jan Eberle našel u pravé tyče nepřesnou střelu Šťastného z mezikruží, která se odrazila od zadního mantinelu zpět do ohně. Brzy na to navíc skvělý obrat ze stejného místa dokonal Miloš Kelemen, k němuž se šťastně odrazila sražená střela z levé strany. Vyrovnat mohl z první po příhře z kruhu na kruh Bulíř, Krošelj zakročil lapačkou. Více toho již modrobílí nestihli, za stavu 1:1 na zápasy se tak nyní série stěhuje do Mladé Boleslavi, kde se hraje již v pondělí a poté v úterý.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „Vstup do utkání byl z naší strany dobrý, vedli jsme o dvě branky, měli jsme další šance na větší vedení. Bohužel v oslabení soupeř snížil a hlavně nás poznamenala fatální chyba před gólem na 2:2. Poté rozhodla jedna střela, která tam šťastně propadla. Je to 1:1 na zápasy a jedeme dál.“

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): „Měli jsme špatný vstup do zápasu. V první periodě jsme měli špatný pohyb, zbytečné fauly, dostali jsme dva góly. Můžeme si děkovat, že to nebyl větší rozdíl. Od druhé periody se hra začala srovnávat, nám strašně pomohl kontaktní gól. Následně to bylo vyrovnané a my byli šťastnější.“