PK4: MBL - PLZ 0:1

PK4: MBL - PLZ 0:1 - Žádná dýmka míru, válečná stezka indiánů pokračuje!

Modrobílí dnes na ledě Bruslařů doslova bojovali o přežití, nezdar by znamenal konec sezóny. A Západočeši začali skvěle, již po necelých čtyřech minutách otevřel skóre Jan Dufek.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

0:1
0:1, 0:0, 0:0

Branky a nahrávky: 4. J. Dufek (Bulíř, Blomstrand). Průběh utkání: 0:0, 0:1.

Rozhodčí: Kika, Stano – Gerát, Ganger

vyloučení
2:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:21
Zblokované střely
28:15
Hity
9:15
Vhazování
27:30
Diváci
2722

BK Mladá Boleslav

Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kantner, Kotala, D. Šťastný (A) – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Grim, Bičevskis, Jan Eberle.

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Malák, Budík, Kvasnička, Hamšík – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, J. Dufek – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, G. Thorell, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 33 0 33 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Ludwig Blomstrand 0 1 1 1 0
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Michal Bulíř 0 1 1 1 0
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Jan Dufek 1 0 1 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Martins Dzierkals 0 0 0 0 2
Dominik Graňák 0 0 0 1 0
Jakub Hamšík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 1 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Daniel Malák 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Gustaf Thorell 0 0 0 0 0

komentář

Utkání odšpuntoval Jan Dufek, který obdržel na osu hřiště příhru od Bulíře z pravé strany, potáhl kotouč a rozvlnil síť. Jednalo se navíc o premiérovou trefu mladého štírka v modrobílém dresu od svého přestupu v průběhu sezóny právě z celku Bruslařů. Domácí mohli vyrovnat po Kelemenově ráně z levého kruhu, ještě dorážel Fořt, avšak skvěle se prezentoval Svoboda, který se poprvé v předkole objevil mezi třemi tyčemi. Z podobného místa na druhé straně pálil také Dzierkals, rovněž Krošelj byl pozorný. Betonem zase vykopával plzeňský brankář Šťastného ránu z vrcholu pravého kruhu, po chvilce v přesilové hře to stejný hráč zkoušel i z druhé strany. Nic na plat, úvodní dějství opanovala fotbalově Škoda.

Prostřední periodu načal Kelemen, který zmrazil Svobodu svým únikem na levé straně, rychle objel branku a jal se zakončovat, svého gólmana bravurně u druhé tyče zastoupil Kaňák. Následně se indiánům dostalo výhody přesilové hry, paradoxně si ale největší šanci vypracovali Středočeši. Šťastný obdržel kotouč na osu hřiště a v krkolomné pozici vypálil, výsledkem byla rozezvučená levá tyč. Do břevna zase zamířil Najman, jenž před Svobodou protečovával pobídku Flynna z pravé strany. Když podobnou akci Pláňka s Lunterem Svoboda zneškodnil, platilo i o druhé přestávce těsné vedení hostujícího celku.

Jako první zahrozil v závěrečné dvacetiminutovce Pláněk od modré, muž s maskou indiánů zakročil i přes clonu Kousala. Činil se také Krošelj, jenž betonem zastavil ránu Kaňáka z mezikruží. Nebezpečně se jevilo po přistrčení od Kousala zakončení Flynna z levého kruhu, dělovka ke vzdálenější tyči opět ke srovnání nevedla. Poté z nulového úhlu dorážel Šťastný předchozí zakončení Kelemena. Dva podobné góly již v této sérii padly, třetí k nim nepřibyl. Rozhodnutí měl naopak nadvakrát na čepeli Blomstrand, který si našel sraženou ránu Graňáka, Krošelj odolal. V závěru modrobílí bravurně ustáli tlak soupeře, prakticky domácí nepustili ke hře bez brankáře a to znamená jediné - ve čtvrtek sedmnáctého března uvidí LOGSPEED CZ Aréna rozhodující duel série!

Foto: Jan Pavlíček

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav) „Myslím si, že to byl z obou stran bojovný zápas, rozhodl jediný gól. Samozřejmě nás mrzí, že to bylo do naší branky, ale hráčům se nedá moc co vytknout. Nechali tam, co mohli. Určitě jsme měli i trochu smůly, ale tak to prostě v hokeji je. S Plzní se vždy přetahujeme, ani tento duel z toho nevybočil.“

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „Dnes jsme si ty role trochu obrátili. Domácí měli lepší vstup do utkání, byli hodně agresivní, my jsme toho využili k tomu, bychom dali gól na 1:0. Ten se nakonec ukázal jako rozhodující. Já jsem hrozně rád, že se kluci včerejší nepřízní osudu nenechali zlomit a dneska jsme zase my byli ti šťastnější. Zvonily za námi tyčky, ale to k tomu patří, Míra navíc odchytal výborný zápas. Kluci to odbojovali a jsem rád, že rozhodující utkání se odehraje před našimi diváky.“