PK5 PLZ - MBL 2:3

PK5: PLZ - MBL 2:3 - Je konec! Škoda ztratila postup nejtěsnějším možným rozdílem

Sezóna A týmu je u konce, do čtvrtfinále se nakonec probojovala Mladá Boleslav, která na západě Čech dokázala zvítězit 3:2, stejně jako v celé sérii.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

2:3
0:1, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 30. Bulíř (Čerešňák), 51. Schleiss (Čerešňák) – 15. Kotala (D. Šťastný), 40. O. Flynn (Bičevskis, Kotala), 47. Kelemen (Ševc). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Rozhodčí: Lacina, Šír – Ondráček, Špůr.

vyloučení
3:5
Využití
2:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
33:25
Zblokované střely
23:12
Hity
8:10
Vhazování
40:20
Diváci
5167

HC Škoda Plzeň

Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Hamšík, Budík, Kvasnička, Kremláček – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, J. Dufek – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, G. Thorell, Dvořák.

BK Mladá Boleslav

Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Grim, Kotala, D. Šťastný – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 59 24 3 21 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Ludwig Blomstrand 0 0 0 -1 0
Vojtěch Budík 0 0 0 -2 0
Michal Bulíř 1 0 1 -1 0
Peter Čerešňák 0 2 2 0 0
Jan Dufek 0 0 0 -1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Martins Dzierkals 0 0 0 0 0
Dominik Graňák 0 0 0 0 2
Jakub Hamšík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 2
David Kvasnička 0 0 0 -2 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 0 1 -1 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Gustaf Thorell 0 0 0 0 0

komentář

Jako první zahrozil v utkání Blomstrand, jenž se dostal na levé straně tváří v tvář Krošeljovi, ten srazil na zadní mantinel. Činit se musel i po chvilce, když mnoho prostoru dostal na pravém kruhu Bulíř. Za hosty odpověděl Lintuniemi, jenž pár kroků za modrou schoval svou střelu mezi klubko hráčů, přesto Svoboda bravurně zakročil ramenem. Činil se i jeho kolega na druhé straně, když se Schleiss vymotal s pukem zpoza brány před ní. Udeřil tak až Jakub Kotala, jehož na brankovišti oslovil Šťastný.

Prostřední dějství odšpuntoval Lang, jenž si v situaci jeden na jednoho vybruslil do palebné pozice mezi kruhy, avšak těsně minul zařízení. Vzápětí se do puku opřel z osy hřiště pár kroků za modrou Blomstrand, Krošelj odolal. Nárok ovšem neměl na pumelici Michala Bulíře z první z vrcholu pravého kruhu, jenž zamířil do bližšího horního růžku. O rychlou odpověď se snažil Fořt, z mezikruží ale našel jen beton připraveného Svobody. Přesto si hosté těsně před přestávkou své vedení vzali zpět, když Bičevskiho ránu z mezikruží, která se šťastně odrazila přímo na levý kruh, doklepl pohodlně do sítě Oscar Flynn.

Zkraje třetí periody Krošelj neudržel ránu Čerešňáka od modré, Dzierkals s Langem ale doráželi marně. Lépe si vedl Miloš Kelemen, jenž se ujal ve středním pásmu puku, proskočil kolem Budíka před Svobodu a zakončil k jeho levé tyči. Šanci něco s utkáním udělat dostala Plzeň po chvilce, když se během momentu zbytečně vyfaulovali Fillman a Jánošík a na více než sto vteřin museli hosté do tří. A Škoda trestala. Muž s maskou Bruslařů sice skvěle zakročil proti dělovkám z první Čerešňáka a Bulíře z osy hřiště, nedosáhl ale na zakončení Jana Schleisse od levé tyče, které zamířilo přesně nad rameno a pod břevno. Jenže více už i přes množství šancí modrobílí nestihli a jízda play off tak pro ně pro letošek končí.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „První třetinu jsme neměli ideální, Boleslav nás dostávala pod tlak, vytěžila z toho jeden gól. Ve druhé třetině jsme začali mít lehce navrch, dali jsme gól z přesilovky. Bohužel jsme pak ale hloupým faulem nabídli početní výhodu, v které jsme inkasovali. Třetí třetina byl veliký boj. tlačili jsme se do brány, šli jsme za vyrovnáním, leč z jednoho brejku soupeř odskočil na 3:1. Ještě jsme se nadechli, ale při power-play nám asi nebylo přáno, i když jsme měli šance na srovnání. Byl to vyrovnaný zápas se šťastným koncem pro hosty.“

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): „Měli jsme dobrý vstup do zápasu, první třetina z naší strany byla velice dobrá. Plzeň měla vždy začátky dobré, tak jsme se na to chystali, nevybavuju si, že by domácí měli nějakou šanci. Od druhé třetiny si myslím, že se hra srovnala a jak byla celá série, tak i dnes byl velice vyrovnaný zápas. Ve třetí části musím hráče pochválit za neskutečnou bojovnost, byli jsme šťastnější, avšak udělali jsme pro to maximum.“