PK3: MBL - PLZ 5:3

PK3: MBL - PLZ 5:3 - Duel plný obratů pro Bruslaře, Škoda má nůž na krku

Důležité utkání o mečbol v sérii přivítala Mladá Boleslav, která také do střetnutí lépe vstoupila - úvodní dějství opanovala nejtěsnějším možným rozdílem.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

5:3
1:0, 1:1, 3:2

Branky a nahrávky: 7. Jan Eberle (O. Najman), 27. Kantner (D. Šťastný, Lintuniemi), 56. Kelemen (Fořt), 57. Kantner (Jánošík, Pláněk), 60. Kelemen – 34. G. Thorell (Blomstrand), 50. Bulíř (Čerešňák, Blomstrand), 53. M. Lang (Dzierkals, Budík). Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3.

Rozhodčí: Šír, Lacina – Komárek, Hynek

vyloučení
3:5
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:32
Zblokované střely
20:15
Hity
15:13
Vhazování
39:30
Diváci
2983

BK Mladá Boleslav

Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kantner, Kotala, D. Šťastný – O. Flynn, O. Najman, Jan Eberle – Lunter, Fořt, Kelemen – Grim, Bičevskis, J. Stránský (A).

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Hamšík, Budík, Kvasnička, Malák – M. Lang, Kodýtek (A), Dzierkals – Suchý, Bulíř, Schleiss (A) – Blomstrand, G. Thorell, J. Dufek – Malát, F. Přikryl, Dvořák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 31 4 27 87,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Ludwig Blomstrand 0 2 2 0 0
Vojtěch Budík 0 0 0 0 2
Michal Bulíř 1 0 1 -3 0
Peter Čerešňák 0 1 1 0 2
Jan Dufek 0 0 0 1 0
Adam Dvořák 0 0 0 0 0
Martins Dzierkals 0 1 1 0 0
Dominik Graňák 0 0 0 -3 0
Jakub Hamšík 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 1 1 -1 2
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lang 1 0 1 0 0
Daniel Malák 0 0 0 -1 2
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -4 0
Filip Suchý 0 0 0 -4 2
Gustaf Thorell 1 0 1 1 0

komentář

Skóre poměrně brzy otevřel po chybě v hostující rozehrávce Jan Eberle, který na brankovišti dorazil předchozí zakončení zblízka Najmana. Pro explzeňského hráče se jedná o již druhou trefu v sérii, přitom během celé základní části se prosadil pouze jednou. Navýšení náskoku měl na čepeli Šťastný. Ten se řítil sám na Pavláta ze strany, síť ovšem rozvlnil pouze z boku. Naopak srovnat mohl Kodýtek, který se protáhl mezi obránci do sóla, jenže Krošelj povolal do zbraně vyrážečku. Nevedlo se ani Najmanovi, jenž se vymotal zpoza branky před ní, avšak muž s maskou Škody odolal.

Prostřední periodu načal z vrcholu levého kruhu v přesilové hře Šťastný, Pavlát zakročil vyrážečkou. Ovšem nedosáhl na pokus z ostrého úhlu svého dalšího exspoluhráče Matyáše Kantnera, jenž vrátil puk zpět do ohně velmi rychle poté, co opět Šťastný z mezikruží minul zařízení. Poté se prohnal kolem beků před svatyni Západočechů Fořt, její strážce akcie modrobílých udržel ve hře. Když navíc za nedlouho poté Gustaf Thorell rozvlnil síť z levé strany po předchozím nepřesném zakončení Blomstranda zprava, dostalo utkání rázem úplně nový náboj.

Třetí periodu odstartovali Šťastný s Najmanem, kteří dotlačili do branky kromě puku i brankáře soupeře a skoro i sebe, gól tak nemohl být uznán. Domácí následně navíc dvakrát pohrdli přesilovou hrou a přišel trest. Výhodu jednoho muže v poli totiž dostala i Škoda a ta udeřila. Čerešňák posunul od modré z osy hřiště na vrchol pravého kruhu Michalu Bulířovi, který z první trefil místečko mezi betony. Povedený obrat dokonal Martin Lang, jenž obdržel příhru zpoza branky před ní od Dzierkalse a zavěsil pod břevno. Ovšem i Bruslaři se nenechali jen tak zastrašit a prezentovali se otočkou. Nejprve se štěstím s přispěním teče soupeře po objetí branky zakončil Miloš Kelemen, aby přesně po třiašedesáti vteřinách vzal povedenou ranou na sebe přečíslení dva na jednoho opět Matyáš Kantner. Definitivní pojistku měl na čepeli z mezikruží Šťastný, jenže přestřelil. Pátý gól ale nakonec domácí přeci jenom přidali, když opuštěnou klec indiánů trefil Miloš Kelemen. Mladá Boleslav tak nyní v rukách třímá mečbol, naopak indiáni musejí k postupu do čtvrtfinále dvakrát uspět.

Foto: Jan Pavlíček

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): „Zápas byl vyrovnaný a bojovný, nasazení z obou stran obrovské. Hráči tam nechali všechno, myslím, že jsme byli šťastnější. Vedli jsme nejprve 2:0, ale pak jsme 2:3 prohrávali. Zejména ve třetí části to nebylo nic příjemného, protože Plzeň duel překlopila na svou stranu. Zápas byl ohromně vyrovnaný a my jsme byli šťastnější.“

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme dobrou první třetinu, dobře jsme bruslili, byli jsme aktivní. V závěru nás zbrzdila dvě po sobě jdoucí vyloučení a na začátku prostřední periody další - tedy dohromady šest minut oslabení. Tím jsme dovolili soupeřovi se zvednout. Mně nezbývá nic jiného než konstatovat, že jsme odehráli dobré utkání se špatným koncem.“