Preview PK3 a PK4

Série pokračuje! Nyní se indiáni dvakrát představí v Mladé Boleslavi

Jeden den oddechu a oba celky zkříží hokejky znovu. Rozhodne sérii dvojduel na ledě Bruslařů?



BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
14. a 15. března 2022
3. a 4. zápas PK

Modrobílí s Bruslaři zkřížili letos hokejky již poosmé a i úvodní dvojzápas série potvrdil neuvěřitelnou vyrovnanost. Obě mužstva totiž dosud zapsala čtyři vítězství a čtyři nezdary. Aby toho nebylo málo, oba celky zvítězily v předkole shodně 3:2.

Pod pokličkou série
Do bojů vstoupili lépe Středočeši, kteří v úvodním klání dvakrát vedli, nakonec ovšem 2:3 padli v prodloužení. Avšak podobně v odvetě dopadla i Škoda. Ta po první části vedla v poklidu 2:0, avšak duel ztratila ve třetí dvacetiminutovce a prohrála 2:3. Série se tak za vyrovnaného stavu stěhuje do Mladé Boleslavi.

„Bude to ukrutně těžké, ale takové je play off,“ říká forvard Tomáš Mertl, hlavu rozhodně neklopí ani trenér Václav Baďouček: „Je to 1:1 na zápasy a jedeme dál!“ Jistě, domácí prostředí a v něm dva duely, které mohou rozhodnout o postupujícím, nyní lehce favorizují Bruslaře, avšak vyřazovací boje jsou jedinečné, čehož si je vědom i útočník Středočechů Jakub Kotala: „Jsme rádi, že jedeme domů za stavu série 1:1. Musíme si ale uvědomit, že se v pondělí začíná zase od nuly a jít si za tím znovu.“

Nejproduktivnějšími hráči série jsou na domácí straně Tomáš Mertl, autor dvou branek a Peter Čerešňák, zkušený obránce s gólem a asistencí v zádech. To na straně Bruslařů je vícebodový pouze autor dvou gólů Miloš Kelemen. Dalších devět hráčů získalo alespoň jeden, to na straně Škody osm. Mezi gólmany si o něco lépe vede Dominik Pavlát s úspěšností zákroků 92,89%, konkurent Gašper Krošelj je v těsném závěsu 92,75%.

Nejvíce času na ledě ze všech hráčů sérií předkola strávil Peter Čerešňák - více než 54 minut. V těsném závěsu je liberecký Šmíd, následuje olomoucká dvojička Ondrušek - Krejčí, pátý je mladoboleslavský Martin Pláněk.

Vyrovnaný je také poměr střel, indiáni jich vyslali 69, Bruslaři o jedinou více. Shodně oba celky využily dvě početní výhody, Středočeši jich hráli o jednu více - jedenáct. Úspěšnost hry ve čtyřech je tak u obou celků přibližně osmdesát procent, což je oproti základní části velký rozdíl. Protože v tomto ohledu byli Západočeši zcela nejlepší v celé soutěži s hodnotou téměř devadesát a jejich soupeř naopak nejhorší s procenty sedmdesáti. Vyrovnanost nalezneme i v sumách rozdaných hitů (9:9), tak u zblokovaných střel - 36:32.



Výsledky série

HC Škoda Plzeň 3
BK Mladá Boleslav 2pp
(1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 18. M. Lang (Dzierkals), 27. Graňák (Schleiss), 70. Čerešňák (Přikryl, Kaňák) – 10. J. Stránský (O. Najman, Pláněk), 27. Kelemen (Lunter).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Kremláček, Budík, Kvasnička, Hamšík – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, F. Přikryl – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, G. Thorell, Adamec.
BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – D. Moravec, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Pavel Pýcha – Kantner, Kotala, D. Šťastný – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).


HC Škoda Plzeň 2
BK Mladá Boleslav 3
(2:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Mertl (Blomstrand, Čerešňák), 13. Mertl (Bulíř) – 34. Kotala (Lintuniemi, O. Flynn), 53. Jan Eberle (D. Šťastný), 56. Kelemen.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Kremláček, Budík, Kvasnička, Hamšík – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Blomstrand, Bulíř, F. Přikryl – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Malát, G. Thorell, Dvořák.
BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – D. Moravec, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, Pavel Pýcha – Kantner, Kotala, D. Šťastný – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).