Ohlasy PK3

Zítra půjdeme vyhrát, vyhlašuje Martin Lang

Byl to bláznivý zápas. Indiáni dlouho tahali v duelu za kratší konec provazu, rázem ale byli ve vedení a již se natahovali po mečbolu.

Do konce střetnutí nezbývalo přitom ani pět minut. Jenže během nich domácí udeřili třikrát a Škoda je tak rázem s nožem na krku. „Když jsme to z 0:2 na 3:2 otočili, určitě to byla euforie. Ale nedokážu si vysvětlit, jak je možné, že vzápětí dostaneme dva góly, za které si můžeme sami vlastními chybami. To se nám určitě nesmí stávat,“ klopí hlavu Martin Lang, který skvělý obrat modrobílých v zápase dokonal.


Přitom Plzeň dlouho ztrácela, shodně v sedmé minutě obou úvodních třetin domácí odskočili do dvou brankového vedení, naději dal hostům až Thorell ve 34 minutě. „Výsledek hrál proti nám, hra z naší strany ale podle mě nebyla špatná, jen jsme nedali góly. Tak jsme se snažili všechno tlačit do brány, první trefa nás nakopla. I další gól vznikl prakticky jen z toho, že jsme vystřelili na bránu. Takhle musíme pokračovat dál,“ velí mladý forvard.

Poprvé v sérii přitom platilo, že tým, který vstřelil úvodní branku utkání, nakonec doopravdy zvítězil. Mladá Boleslav ztratila náskok 1:0 a 2:1 z prvního měření sil, indiáni zase 2:0 ze druhého. „Každý se chce dostat do vedení a držet tempo po celý zápas. Někdy se to podaří, někdy ne,“ krčí rameny šikovný útočník, jenž se ve třech duelech předkola již dvakrát zapsal na listinu střelců.

Pozitivní věcí třetího duelu je fakt, že Škoda ustála všech pět oslabení, celkově již čtrnáct z šestnácti. „Pozitivní to určitě je, ale nemůžeme si dovolit v play off, kdy jde o hodně, být takto často vylučovaní. Je sice dobře, že to zvládáme, ale pokud budeme hrát v pěti, tak to pro nás pochopitelně bude lepší,“ říká.

Hned zítra opět od 17:00 hodin je na programu odveta na ledě Bruslařů, která může pro modrobílé znamenat buď konec sezóny nebo vynucení si rozhodujícího střetnutí, které by se odehrálo v Plzni ve čtvrtek. „Pocity jsou nyní nějaké, ale máme v kabině kluky, kteří již něco zažili a ti nás z toho zvednou. Všichni se nakopneme a zítra půjdeme vyhrát! Rozhodně nic nebalíme, jsme dva kroky od postupu. Takhle to všichni bereme a půjdeme si zatím,“ uzavírá.

Foto: Jan Pavlíček