Zlatí druháci

Nejmladší indiáni opanovali mezinárodní turnaj v Bolzanu!

O předposledním březnovém víkendu se naši nejmladší indiáni ročníku 2014 zúčastnili desátého ročníku mezinárodního turnaje U8 v Bolzanu, který se konal pod záštitou Sparkasse/Cassa di Risparmio.

Turnaj byl skvěle obsazen, dohromady se jej zúčastnilo 16 družstev z šesti zemí. Své zástupce vyslala Itálie, Rakousko, Slovinsko, Německo i Švýcarsko. Českou republiku reprezentovali plzeňští indiáni.

Mužstva byla rozdělena do čtyř základních skupin, které rozhodly o nasazení do závěrečných bojů. Modrobílí byli zařazeni do skupiny D, kterou nakonec dokázali zcela ovládnout. Utkání se hrálo 18 minut čistého času, pravidelně se musely střídat tři čtveřice hráčů po devadesáti sekundách.

V prvním zápase Západočeši porazili rakouský VEU Feldkirch 7:0, ve druhém italský celek USG Zoldo 12:2 a v posledním utkání si poradili i s opět rakouským Junior Capitals 5:0. Ve své skupině tak obsadili suverénně první místo a ještě v sobotu večer sehráli velmi důležité utkání, ve kterém se rozhodovalo, jestli v nedělních zápasech budou bojovat o první až čtvrté místo, případně páté až osmé.

V tomto střetnutí nastoupili Plzeňští proti domácímu mužstvu Nort east United, které se umístilo druhé ve skupině C. V tomto souboji museli indiáni dotahovat vedení soupeře 1:0 od druhé minuty, což se jim podařilo v závěru základní hrací doby a o vítězi musely rozhodnout nájezdy, ve kterých Škoda stvrdila svůj postup.

V nedělním semifinálovém utkání si Plzeň poradila s rakouským EC KAC 3:1 a zajistila si účast ve finále. V něm čekal domácí tým HCB Foxes Academy. V tomto utkání, po opatrnějším začátku, převzali iniciativu indiáni a dotáhli zápas i celé dvoudenní klání k vítězství 3:0.

„Všechny turnaje v zahraničí jsou velkým zážitkem pro všechna zúčastněná mužstva, užívají si je hráči i rodiče. Myslím, že to byla velká zkušenost pro naše děti, protože si zahrály proti mužstvům ze zahraničí. Tím, že se hrálo utkání jenom osmnáct minut, musely každé střídaní i každý souboj hrát naplno, protože každá chyba mohla rozhodnout o výsledku celého zápasu, tím také o umístění v celém turnaji. Jsem velmi rád, že to naše děti pochopily a bojovaly všechny za jeden tým. Vzájemně se povzbuzovaly a když někdo udělal chybu, hned se ji za něj snažily napravit. Už od první minuty turnaje na nich bylo vidět, že soupeři nedají nic zadarmo. Závěrem bych chtěl poděkovat všem rodičům, kteří vytvořili dětem úžasnou domácí atmosféru. Všichni měli na sobě dresy HC Plzeň, vlajky, bubny i trumpety a do konce i dva kostýmy indiána jako při extraligovém utkání. Byli nejlépe fandícími rodiči na turnaji. Děti se jim za to odvděčily prvním místem v turnaji,“ hodnotí trenér Zdeněk Pata.


Sestava Plzně
Brankáři: Tobiáš Dlesk, Pavel Hotěk
Hráči do pole: Václav Vítovec, Jaroslav Kejř, Matyáš Lambot, Michal Pelikán - Tobiáš Uxa, Josef Větrovský, Lukáš Krofta, Tomáš Vajskébr - Šimon Pohanka, Marek Hofrajtr, Dominik Palek, Martin Zrna - Pavel Hajný