Juniorské finále v Plzni

Juniory čeká finálový domácí dvojduel! Přijďte je podpořit, ke splnění snu zbývá již jen půl cesty!

Mladí indiáni se vracejí ze severních Čech s dobrou náladou, oba úvodní duely finálové série totiž pod Ještědem opanovali v poměru 4:1. Nyní se dvakrát představí před svými fanoušky, konkrétně ve středu dvacátého dubna a hned o den později. Vždy se startuje v sedmnáct hodin.

V základní části skončil Liberec čtvrtý, na vítěze z Plzně ztratil dvanáct bodů. Ve vzájemných duelech ale byla bilance vyrovnaná, Škoda vedla na severu Čech i o dvě branky, avšak nakonec padla 4:7. Tygři zase v západočeské metropoli vedli 1:0 i 2:1, nakonec také po výsledku 2:4 odjížděl domů s prázdnou.

Finále přesto odstartovalo na severu Čech, protože o nasazení týmů do play off rozhodovaly na místo základní části osmifinálové skupiny, ve kterých se oba soupeři ani nepotkali a Tygři v nich získali o jediný bod více.

Škodě tento fakt ale jako kdyby ani nevadil. V obou zápasech si vedla skvěle, vždy zvítězila 4:1. Západočeši se pokaždé dostali do dvoubrankového vedení, které sice dokázali domácí ponížit, ale to bylo z jejich strany vše. Plzeň tak ze 120 minut hry byla ve vedení 94.


Tygři vyslali na Vondraše 67 střel, ujaly se pouze dvě. Jedna při hře pět na pět, druhá paradoxně v oslabení. Naopak ze čtrnácti přesilových her indiáni soupeři skórovat nedovolili ani jednou!

Sami naopak právě v nich rozhodují. Z osmi branek jich totiž oslabeným Tygrům vsítili hned pět! Potvrzují tak, že jsou v lize nejlepší již z dob základní části i osmifinále. Další dvě branky přidali ve vyrovnaném stavu pět na pět a jednu čtyři na čtyři.

Série také již zaznamenala tři tresty do konce zápasu. Jeden obdržel Hampl v poslední vteřině úvodního zápasu za nesportovní chování, zbylé dva jdou za Jansou s Malákem, kteří si střihli boxerskou vložku. Tu ve velkém stylu opanoval důrazný mladý bek Plzně.

Bodově se ve finále nejvíce daří Sebastiánu Malátovi, jenž připravil hned šest branek pro své spoluhráče! Pětibodový je zase po dvojutkání v Liberci Jan Slanina, jenž polovinu gólů svého týmu vsítil a přidal jednu přihrávku. Opřít se Škoda také může o svého gólmana Jakuba Vondraše, který finále zatím zvládá při parádní úspěšnosti zákroků 97 procent. Liberecký Daniel Král je zhruba o deset pozadu, ve druhém střetnutí navíc střídal. V mužstvu Tygrů pak ve finále vícebodový hráč není.

Série nyní pokračuje třetím a čtvrtým zápasem na západě Čech, ve středu i čtvrtek vždy střetnutí startuje v sedmnáct hodin. Pokud se nemůžete zúčastnit, je pro vás samozřejmě připraven náš podrobný online přenos - ZDE a ZDE!

Zajímavostí ještě zůstává, že v mládežnických kategoriích se hraje o titul na třech frontách. Plzeň opanovala extraligu dorostu a Liberec skončil třetí. Tygři zase vyhráli titul v kategorii devátých tříd, zde bronz brala Škoda.


Výsledky série
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Pavlík (Kríž, Šedivý) – 18. Slanina (Malát), 22. Kopic (Eremiáš), 26. Adamec (Malát, Kremláček), 30. Slanina (Malát).
Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Hampl, Šedivý (A), Kovář, Hladík, Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
HC Škoda Plzeň: Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Marcel, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Dáňa.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky:
17. Jiruš (Jansa) – 8. Adamec (Malát, Kremláček), 16. Hamšík (Malát, Slanina), 36. Slanina, 43. Slanina (Dolhý, Malát).
Bílí Tygři Liberec: Král (16. Vopravil) – Hampl, Starý, Šedivý (A), Hladík, Patzelt, Böhm – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Jiruš, Měchura (A), Cikhart, Jenčovský, Zajíček, Gajda.
HC Škoda Plzeň: Vondraš (Němeček) – Houdek, Dolhý, Hamšík, Pánek, Kremláček, Malák (C) – Kvasnička, Eremiáš, Kopic (A), Adamec, Korčák, Soukup, Beránek, Slanina (A), Malát, Ženíšek, Dáňa.