Zlatí třeťáci

Třeťáci si podmanili Young Gladiators Trophy 2022 v Erdingu!

Mladé pušky potvrdily úspěšné tažené indiánů napříč všemi kategoriemi a samy rovněž zapsaly velký úspěch.

O velikonocích se zúčastnili indiáni ze třetí třídy mezinárodního turnaje v Erdingu Young Gladiators Trophy 2022. Velké klání bylo vícedenní a zúčastnilo se jej osm mužstev. Ta byla rozdělena do dvou skupin, hrálo se systémem každý s každým. První dva postupovali do skupiny, která hrála o celkové první místo. Ostatní se rvali o páté. Zápasy se hrály dvaatřicet minut s letmým minutovým střídáním.

Základní skupinu indiáni vyhráli bez ztráty bodu. Nejprve si poradili s mužstvem Ausburgu 7:4, poté deklasovali Ss Betingheim Steelers 17:3 a v posledním utkání Bad Nauheim Nachwuns 16:2. Ještě týž den se utkali ve finálové skupině s mužstvem EV Krefelder, se kterým si poradili 10:1.

V úvodním střetnutí druhého hracího dne narazili na domácí HC Gladiators Erding se kterým prohráli 3:4 i přesto, že soupeře přestříleli 36:5. V posledním duelu se utkali opět s mužstvem Ausburgu, ve kterém zvítězili 3:1. Tímto vítězstvím si zajistili ve skupině opět první místo.

V zápase o celkové vítězství se Západočeši dotřetice popasovali s mužstvem Ausburgu a i v tomto utkání zvítězili suverénně 5:0.

„Kluci hráli výborně po celou dobu turnaje, každé střídání odehráli s maximálním nasazením. V utkání s domácím Erdingem jsme bohužel měli problém vstřelit gól vzhledem k tomu, že se hrálo na malé branky a soupeř hrál velmi obětavě a zahustil prostor před brankářem. Myslím si, že pro kluky je vždy turnaj v zahraničí velkou zkušeností a hlavně velkým zážitkem, na který budou dlouho vzpomínat. I v tomto ročníku pochopili kluci, že žádný jedinec není nad tým,“ hodnotí trenér Zdeněk Pata.

Sestava
Brankáři:
Pavel Kocourek, Max Štaig
Hráči do pole: Félix Kokoška, Tobias Trejbal, Štěpán Stach, Antonín Touš, Matěj Vlček, Tomáš Morávek, Sebastian Babjak, Martin Mochan, František Větrovský, Ondřej Holeček, David Hájek, Eduard Hegner, Tomáš Sladkovský, Matyáš Hrachovec, Adam Zahradník, Vojtěch Větrovský.

Fotogalerie