Soukup na MS U18

Indián Marek Soukup nominován na MS U18!

Již v sobotu 23. dubna startuje v německých městech Landshut a Kaufbeuren mistrovství světa hráčů do 18 let a v nominaci nechybí ani indiáni Marek Soukup.

„Dívám se pravidelně každý rok na starší reprezentace. Jak bojují a jak se jim na šampionátech daří. Byl by to určitě aktuálně můj největší cíl. Je nás tam ale třicet takových hráčů, kteří si tento sen chtějí splnit. Později, na kemp v Karlových Varech, tedy týden před startem turnaje, se k nám navíc připojí kluci ze zámoří a z Finska, kteří zatím hrají play off. Takže konkurence je obrovská a místa málo,“ říkal na úplném startu přípravy na začátku dubna mladý forvard.

Nyní je již jisté, že se na turnaj podívá. Sedmnáctiletý šikula v sezóně odehrál mezi juniory devětačtyřicet utkání a zapsal devětatřicet bodů za devět nastřílených branek a třicet přihrávek. V reprezentaci do osmnácti let navíc v aktuálním ročníku zvládl dalších dvaadvacet duelů s bilancí 3+9.

Nyní se s českým výběrem přesouvá do Landshutu, který leží jen necelých 200 kilometrů od českých hranic. Zde se odehrají všechna utkání české skupiny, stejně jako závěrečné bitvy o medaile. Národní mužstvo narazí na domácí výběr a oba zámořské celky. Druhou skupinu tvoří Švédsko, Finsko, Švýcarsko a Lotyšsko. Kvůli neúčasti Ruska a Běloruska tvoří osm týmů dvě čtyřčlenné skupiny, z nichž všichni postoupí do čtvrtfinále a žádný celek nesestoupí.

Foto: Ronald Hansel