Sezóna 7. třídy

Sezóna byla povedená výsledkově i herně, říká trenér Bořek Hanzlík

Tečku za sezónou 2021/22 udělali i sedmáci, kteří se mohou pyšnit skvělým ročníkem. Dařilo se jim totiž jak v lize, tak na různých turnajích.

Vše odstartovalo již v létě, kdy na kvalitně obsazeném turnaji vybojovali stříbrné medaile. Nad jejich síly byla jen pražská Slavia, naopak se sklonilo pardubické Dynamo, Vsetín, brněnská Kometa i domácí Olomouc. „S většinou týmů hráli naši kluci poprvé, protože v žákovských soutěžích s kluby z východní poloviny republiky nehrají. Po smolném vkročení do turnaje jsme se oklepali a již neprohráli. Výsledkem je, že jsme se radovali z celkově druhého místa, což je pro kluky skvělý úspěch,“ hodnotí trenér Bořek Hanzlík.

V lize poté mužstvo odehrálo jednatřicet zápasů a pouze devětkrát nebodovalo! Postoupilo tak ze základní skupiny do nadstavby a zabralo po Slavii a Spartě ve své skupině celkové třetí místo. Se sešívanými modrobílí nestačili, s druhým pražským cekem ovšem měli vzájemnou bilanci lepší. „Sezónu sedmé třídy hodnotím jako velmi úspěšnou. Jednak vzhledem k výsledkům v celém ročníku, ale hlavně k hernímu posunu a předváděné hře týmu,“ popisuje.

Mužstvo nakonec boje završilo na domácím Memoriálu Milana Kajkla, kde byl nad síly pouze Liberec. „Všechny typy soutěží byly náročné, střetávali jsme se s nejlepšími týmy dané kategorie v republice. V tomto srovnání kluci předváděli výborné výkony ať na jednotlivých turnajích nebo v dlouhodobých soutěžích. Závěrečný turnaj byl vyvrcholením sezóny s krásným druhým místem, ale hlavně předvedenou hrou,“ hodnotí.

Jak ovšem jedním dechem dodává, za výsledky stojí obrovský kus práce po covidových letech. „Vše bylo velmi náročné. Kluci ztratili sociální kontakt, chvíli trvalo, aby začali normálně reagovat. Od května jsme začali trénovat na ledě, kromě tří týdnů v červenci, jsme trénovali nepřetržitě dvanáct měsíců. Kromě hokeje jsme byli i na soustředění v Železné Rudě - nejlepší pro klukovské soužití v partě i pro získávání ztracené kondice. Kluci hokejový výpadek celé sezóny díky náročné celoroční přípravě dohnali a během několika měsíců ztráta nebyla poznat. Začali předvádět hokej, se kterým jsem byl spokojený. Jsou přeci jen ještě mladí a hokejovou ztrátu dohnali. Na zimák chodili rádi, kromě hokeje jsme hráli ve volnu fotbal, házenou či basketbal. Možná jim nucená přestávka z dlouhodobého hlediska hlavně po mentální stránce v budoucnu prospěje,“ uzavírá.