Historické tabulky

Jak letošní sezóna zamotala historické tabulky?

Právě uplynulý ročník 2021/22 dokázal poměrně značně pozměnit historické tabulky, které na našem webu v rozšířeném přehledu vedeme.

V sekci Historie je k nalezení spousta zajímavostí. Na prvním místě rozhodně nesmí chybět Síň slávy a Klubové úspěchy. Ty nejlepší sezóny, které pro klub skončily medailovým úspěchem, pak navíc v jednotlivých odkazech naleznete dopodrobna rozepsané.

Například je zde ale i sekce Bilance se soupeři, díky které si můžete výsledkově se všemi soupeři, se kterými Plzeň v minulosti hrála, pohrát. A to až do Oblastního mistrovství 1949/50! A od tohoto ročníku až do současnosti stránka Tabulkové umístění přiblíží nejen putování klubu napříč soutěžemi, ale i krátký popis soutěže v daném roce a plzeňské úspěchy.

Nechybí ani podrobný popis pro Plzeň dvou Zlatých pohárů z let 1989 a 2010, Týmová loga a názvy, Týmové fotografie či podrobný popis a Přehled trenérů a Umístění v samostatné české lize. V neposlední řadě nezapomínáme ani na jednu z dalších nejdůležitějších věcí - náš Stadión.

Kromě toho v přehledu klub eviduje i historické individuální statistiky, ve kterých oproti loňskému roku došlo k několika změnám. Sekce Nejtrestanější hráči zůstala beze změn, v popředí zůstává Michal Dvořák před Radkem Matějovským. Podobně je beze změny i TOP 10 hráčů, kteří za Plzeň odehráli nejvíce zápasů. Nejvíce jich stihl Ivan Vlček před Jiřím Hanzlíkem. Ale pozor, ke změně došlo mezi cizinci, Marka Bomersbacka předskočil Peter Čerešňák. Nadále platí, že nejvíce hráčů v plzeňském dresu naskočilo ze Slovenska před Kanaďany a Američany. Výrazný vzestup vloni zaznamenali Švédové, kteří jsou hned další v pořadí.

Když jsme byli u Petera Čerešňáka, ten mezi cizinci v sekci Historičtí asistenti dorovnal krajana Dušana Andrašovského. Mark Bomersback se zase posunul mezi hráči s nejlepším bodovým průměrem na utkání na celkovou šestou pozici, protože přeskočil Tomáše Mertla, který si lehce pohoršil. Naopak rovnou na druhé místo se vyšvihl Michal Bulíř, který s Milanem Gulašem, Jaroslavem Bednářem a Martinem Strakou v plzeňském dresu nasbírali vždy alespoň bod na zápas.

Nezměněno rovněž zůstalo pořadí u Nejlepších střelců a Nejproduktivnějších hráčů. Tipnete si dané hráče?