Marcel a CHL Import Draft

Marcel Marcel draftován v prvním kole CHL Import Draft

I když se oči fanoušků upínají směrem k draftu NHL, který proběhne za několik dní, neméně důležitá událost se již udála. A sice 2022 CHL Import Draft!

Škoda v něm nakonec měla želízko v ohni, které Marcel Marcel přetavil v draft v prvním kole jako celkově dvaačtyřicátý! Vybral si jej celek Gatineau, pro něhož se jednalo o první volbu.

Úspěch v CHL Import Draftu ovšem automaticky neznamená, že dotyčný junior na podzim přejde do nového týmu. V minulosti se například stali jedničkami tohoto draftu Jakub Voráček, Tomáš Vincour nebo Pavel Zacha.

Osmnáctiletý forvard měří bez mála dva metry a váží sto kilogramů. Přesto má i velice šikovné ruce, kromě důrazné hry pomohl například v uplynulé sezóně plzeňským juniorům k titulu bilancí prakticky bodu na utkání. Odehrál jich totiž rovných padesát a téměř stejně zaznamenal i bodů (16+30).

Navíc si svými výkony vysloužil pozvánku i do A týmu, v extralize naskočil do osmnácti duelů. Šestkrát se objevil rovněž v reprezentaci do devatenácti let, vloni v kategorii do osmnácti let bojoval i na mistrovství světa.