Turnaj dorostu

Mezinárodní turnaj dorostu má za sebou první den, všechna mužstva zatím jednou vyhrála

V pátečních devět hodin ráno odstartoval v Plzni druhý ročník Mezinárodního turnaj dorostu v ledním hokeji pod záštitou 1.náměstka primátora města Plzně. Jako první šla do akce domácí Škodovka a německý Kolín nad Rýnem. Celkově první den přinesl zajímavé výsledky, pojďme si je zopakovat.

HC Škoda Plzeň - Kölner Haie 2:3
Turnaj zahájila domácí Škodovka, která se na úvod střetla s Kolínem. Indiáni měli zápas skvěle rozehraný, ve druhé třetině vedli o dvě branky, navíc měli spoustu dalších příležitostí, leč je neproměnili. A tak přišel trest. Německý celek dokázal ještě ve druhé části srovnat a v poslední dvacetiminutovce rozhodl o výhře Kolínu Mika Sohn, pro něhož to byla již druhá branka v zápase.

Branky a nahrávky: 16. Fábera (Makovec), 26. Makovec (Tolar, Feher) – 33. Sohn (Klein), 36. Stadler (Klein, Rentmeester), 46. Sohn (Thiel, Stadler).


HC Dukla Jihlava - Bílí Tygři Liberec 7:2
Utkání bylo bohaté jak na branky, tak na vyloučení. V zápase padlo hned dvanáct trestů a devět branek. Dukla šla v první části do dvoubrankového vedení, které ještě dokázala ve druhé části navýšit. Bílí Tygři sice zadělali na drama, když sem jim podařilo snížit na rozdíl dvou branek, leč dva slepené góly na začátku poslední dvacetiminutovky zřejmě rozhodly. Jihlava nakonec porazila Liberec 7:2, čímž mu mírně oplatila vyřazení z jarního play off.

Branky a nahrávky: 6. Vildomec (Pražák), 16. Chlubna (Fink), 29. Macek, 43. Habermann (Pražák), 44. Fiala, 51. Vildomec, 57. Vojáček (Chlubna) - 34. Král (Hájek), 50. Pekař (Prokůpek).


HC Lidingö - HC Litvínov 3:4
Zápas mezi Vikingy a Litvínovem měl zajímavý průběh. Po dvaceti minutách vedli Severočeši o dvě branky, zvlášť důležitá byla trefa Václava Raichla vteřinu před sirénou. Když v zkraje třetí části vedla Verva již 4:1, zdálo se být rozhodnuto, opak však byl pravdou. Švédové dokázali vstřelit ještě dvě branky a v poslední minutě ještě usilovali o vyrovnání, to se nicméně nakonec nepovedlo.

Branky a nahrávky: 23. Pospisil (Persson), 48. Mlynek (Pospisil), 57. Pavlus (Mlynek) - 18. Liška (Zikmunt), 20. Raichl (Tůma), 42. Bednařík (Tomaník), 44. Raichl (Horský, Soušek).


HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava 3:2sn
Od půl páté šla podruhé do akce domácí Plzeň. První třetina branku nenabídla, leč to se povedlo záhy v té druhé. Hynek Prošek předvedl parádní individuální akci a díky jeho trefě indiáni vedli. Avšak stejně jak při zápase s Kolínem poté neproměnili několik slibných šancí a soupeř trestal. Ještě ve druhé třetině skóre dokázal během tří minut otočit. O vítězi nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy, protože v poslední periodě šikovně tečoval ránu od modré čáry Antonín Klatovský. V nájezdech kralovali brankáři. Jediným, kdo se dokázal prosadit byl v sedmé sérii Matyáš Beran.

Branky a nahrávky: 21. Prošek, 43. Klatovský, rozh. náj. Beran – 36. Vojáček, 39. Fink (Vojáček).


HC Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:7
Liberec do utkání vstoupil aktivně, přece jen bylo na hráčích vidět, že chtějí napravit nepovedené utkání s Duklou Jihlavou. Na vedoucí gól Průška ještě stačil odpovědět litvínovský Tomaník, jenomže poté už padaly branky jen do jedné sítě. V polovině utkání vedli Tygři již 4:1 a v poslední periodě svůj náskok ještě dokázali navýšit. Litvínov nakonec musel skousnout hořkou porážku 1:7.

Branky a nahrávky: 16. Tomaník (Tůma, Kladivo) - 13. Průšek, 19. Hájek, 26. Rozsíval (Prokůpek), 28. Macháček (Pekař), 45. Kratochvíl, 55. Langer (Kytka), 58. Kytka (Bajer).


Kölner Haie - HC Lidingö 3:5
V posledním zápase na sebe narazily dva zahraniční celky. Švédští Vikingové měli parádní vstup do zápasu a již po první třetině vedli o tři branky. Svůj náskok posléze již nepustili, i když Kolín v závěrečné desetiminutovce udělal ze zápasu ještě drama. Čtyři minuty před koncem mohli Švédové vstřelit ještě šestou branku, Majewski ovšem nařízené trestné střílení chytil.

Branky a nahrávky: 35. Rentmeester, 53. Kreps (Rentmeester), 54. Kottner (Laumann, Stadler) - 5. Garth (Pospisil), 7. Pospisil (Folkesson, Klicka), 18. Leska (Hedman), 25. Pospisil (Garth), 50. Klicka.



Aktuální pořadí:


Tým Skóre Body
Jihlava 9:5 4
Liberec 9:8 3
Lidingö8:6 3
Kölner Haie 6:7 3
Litvínov 5:10 3
Plzeň 5:5 2


Fotogalerie z prvního hracího dne ZDE!