Ohlasy 4. kolo

Zámorský po další porážce: Po zlepšeném výkonu to mrzí o to víc

Plzeňští hokejisté nezvládli ani čtvrtý zápas letošního ročníku Tipsport extraligy, když v napínavém utkání podlehli pražské Spartě těsně 2:3. Ze strany Škodovky ale šlo o mnohem povedenější mač než tři předchozí. Své pocity sděloval Petr Zámorský.

Petře, po čtyřech zápasech máte na svém kontě stále pouze nula bodů. Dnes ale bylo vidět značné zlepšení. Je díky tomu dnešní prohra o to těžší?
Určitě. Dnes jsme odehráli dosavadně nejlepší zápas a náš výkon měl stoupající tendenci. Přesně o to nám jde, chceme se zlepšovat každý den a tvrdě makat. Musíme doufat, že nám tam časem napadá více gólů a takzvané hokejové štěstíčko se přikloní na naši stranu. S tím přijdou i body do tabulky.

Co dnes podle vás rozhodlo?
Celý zápas mi přišel vyrovnaný a nemůžu vypíchnout jediný moment, který by utkání rozhodl. Sparta byla dnes šťastnějším týmem a velký vliv měla jejich přesilovková branka necelé dvě minuty před koncem. My jsme dnes oddřeli celý zápas a bohužel nám to nevyšlo. Teď už musíme myslet na další utkání a připravit se na něj. Zítra dobře potrénujeme a doufám, že v úterý předvedeme ještě lepší výkon.

Drží se v kabině po sérii porážek stále pozitivní nálada?
Je to pro nás velmi těžké, začátek soutěže se nám vůbec nepovedl a představovali jsme si to rozhodně jinak. Snažíme se ale stále být pozitivně naladění a co nejrychleji se z toho dostat. Jinak než tvrdou dřinou naší nelichotivou sérii nezlomíme a přesně tímto směrem se budeme nadále ubírat.

Snažíte se jako zkušený hráč v této těžké situaci mladším spoluhráčům poradit a pomoci jim nepodlehnout tlaku?
Snažím se o to neustále. Máme velmi mladý tým a někteří kluci podobnou krizi nezažili. Já už se v podobné situaci ocitl a kluky povzbuzuji, ať neklesají na mysli. V úterý nás čeká další důležitý zápas a my už se nyní upínáme jenom k němu a doufám, že to doma zlomíme.

Dnes do O2 Arény dorazilo přes deset tisíc diváků. Jak jste si užíval atmosféru?
Užil jsem si to a hrálo se mi před takovým publikem velmi dobře. Přijelo i hodně našich fanoušků, za což jim patří velký dík. Celou dobu nás nesmírně podporovali a byli slyšet.

Už od třetí třetiny s Pardubicemi je vidět na týmu progres. Kdy nastal ten klíčový zlom?
Jak jsem říkal, pracujeme na tom neustále. Jdeme krok po kroku a věřím, že se z toho vyhrabeme. Do zápasů přenášíme hodně věcí z tréninků a musíme v tom pokračovat. Do příštího utkání půjdeme s čistou hlavou a stoprocentním nasazením.

Foto: Marek Švamberg