ZLATÍ TŘEŤÁCI

Hattrick! Třeťáci opět opanovali mezinárodní turnaj v Ga-Pa!

​Během prvního říjnového víkendu se třeťáci indiánů zúčastnili již 4. ročníku silně obsazeného mezinárodního turnaje v německém Garmisch - Partenkirchenu. ​Konkurenci tvořilo šestnáct týmů z Německa, Rakouska, Itálie a České republiky, Západočeši se snažili do třetice za sebou obhájit titul.

V základní skupině „Wanck“ si modrobílí nejdříve poradili s německým TSV Erding 9:0, následně porazili HC Innsbruck 8:1. V posledním zápase skupiny narazili na tým Augsburger EV a po remíze 1:1 postoupili do dalších bojů z prvního místa.

Ve čtvrtfinálové skupině zvítězili indiáni postupně nad vítězi základní skupiny „Alpspitze“ Eisbären Berlin 7:2 a nad druhým týmem skupiny „Kreuzeck" Löwen Frankfurt 8:0. Boje v této skupině malí bojovníci završili o den později, v západočeském derby nakonec zlomili po tuhém odporu Meteor Třemošná 1:0.

V semifinále Škoda narazila opět na tým Augsburger EV. Za mohutné podpory rodičů, ke které se přidali i fanoušci týmu Meteor Třemošná (a nemalou měrou přispěli k vytvoření fantastické a elektrizující atmosféry), zvítězili poměrně hladce 4:1. A to i přes to, že soupeř na mladé Plzeňáky nastoupil tvrdým, nekompromisním stylem, který s přibývajícím časem čím dál více stupňoval.

Své tažení turnajem indiáni zakončili parádní bitvou s berlínskými Medvědy. Přestože museli otáčet nepříznivé skóre 1:2 a dvakrát jim pomohla branková konstrukce, slavili nakonec těsné vítězství 4:3! O to ovšem museli bojovat do posledních vteřin v urputném, ale v duch fair play vedeném, utkání.

Po jeho skončení tak mohli zvednout nad hlavu pohár, který jejich předchůdci vybojovali v předchozích ročnících již dvakrát. Druhý ročník totiž vyhrál ročník indiánů 2011, třetí ročník 2013, ročník 2012 bohužel nehrál kvůli pandemii, to se turnaj vůbec nekonal. Letošní ročník 2014 tak pro Plzeň vyhrál potřetí v řadě!

„Jsem rád, že jsme se mohli do třetice zúčastnit tohoto turnaje. Jedná se o velice kvalitní turnaj, který opět ukázal, jak důležitý je týmový výkon podpořený vynikajícím výkonem brankářů - Allan Dietl, Pavel Hotěk. Všichni hráči v poli odvedli v každém střídání maximální nasazení, což vedlo k celkovému úspěchu. Zápasy se hráli pouze na čtyřiadvaceti minut a semifinále a finále na osmadvaceti minut. Každé střídání muselo být odehráno s maximálním nasazením. Je to dobré srovnání s evropským hokejem v této nejmladší kategorii,“ ohlíží se trenér Zdeněk Pata a dodává: „Na závěr bych chtěl ještě poznamenat, že organizátory dvoudenního klání byl plzeňský Allan Dietl vyhlášen nejlepším brankářem celého turnaje a to nejen kvůli tomu, že v osmi utkáních za svá záda pustil pouhé čtyři góly, ale i proto, že s Pavlem Hoťkem vytvořili skvělou brankářskou dvojici. Ještě bych chtěl poděkovat všem rodičům, že umožnují dětem zúčastnit se takovýchto turnajů. A hlavně, že děti podporují, aby provozovali tento sport. Mám radost, jak se jednotliví děti neustále zlepšují.“

Info o loňském ročníku ZDE!

Info o předloňském ročníku ZDE!


Sestava indiánů
Brankáři: Allan Dietl, Pavel Hotěk.
Hráči do pole: Václav Vítovec, Jaroslav Kejř, Matyáš Lambot, Martin Zrna, Tobiáš Uxa, Josef Větrovský, Lukáš Krofta, Tomáš Vajskébr, Šimon Pohanka, Dominik Palek, Michal Pelikán, Jakub Halama, Marek Hofrajtr, Sebastian Kust, Vojtěch Vašta, Maxmilián Paštěka, Lukáš Novotný, Vojtěch Jára.