Dvořák v U20

Reprezentační dvacítka má po domácím turnaji. Indián Dvořák: Hodně mi to otevřelo oči

Nejstarší česká mládežnická reprezentace má za sebou další kemp před kvapem se blížícím mistrovstvím světa, během kterého stihla odehrát tři duely.

Čeští mladíci se popasovali se stejně starými Švédy, poté také s Finy, kteří zároveň do Ostravy přivezli i o rok mladší kategorii.

A právě s ní Češi zaznamenali jediný úspěch, když zvítězili 6:3. V divokém utkání sice soupeř otočil z 0:2 na 3:2, do kabin se ale po dvou třetinách odcházelo za stavu 3:3 a poslední dějství národní mužstvo ovládlo v poměru 3:0. Starší kategorie hráčů ze země tisíce jezer uspěla s čistým štítem 4:0, k stejnému vítězství měli nakročeno i Švédové. Avšak Češi se nevzdali a nakonec padli těsně 3:4.

Mezi členy souboru trenéra Radima Rulíka byl i teprve osmnáctiletý indián Adam Dvořák, který vloni ve "své" kategorii U18 ve čtrnácti zápasech zaznamenal osm bodů (5+3), nyní se bodově neprosadil. Daří se mu ale v extralize v dospělých, kde má bilanci 2+1, v extralize juniorů pak ve třech duelech zapsal dokonce bodů pět (2+3).


Adam Dvořák
Adame, jak celý kemp zhodnotil?
Já osobně nejsem moc spokojený. Ale snažil jsem se tam nechat vše. Je to určitě výborná zkušenost, vždycky je fajn srovnat se s nejlepšími kluky z jiných zemí a vidět, kde jsou. Mně osobně to znovu strašně otevřelo oči.

Jak popsat jednotlivé zápasy?
Jak Švédi, tak Fini hodně bruslí, takže to byl kvapík. A hlavně jsou výborní na puku, v tom bylo těžké se jim vyrovnat.

V Ostravě jste měl celou řadu spoluhráčů z juniorky, ale v reprezentaci U19. Nemrzelo trochu, že v U20 jste zůstal sám?
Tyhle věci úplně nevnímám. Ani jsem nevěděl, s kým mě dají na pokoj, takže to byla taková ne úplně příjemná loterie (úsměv).

Jak by se vám proti spoluhráčům hrálo, kdyby se česká dvacítka i devatenáctka na turnaji potkaly proti sobě?
Tuším, že by to byla řežba, jelikož ať člověk chce nebo ne, je to konkurenční prostředí a všichni, co jsme tam byli, jsme věděli, o co se hraje.

Blíží se pomalu MS juniorů. Má to člověk v hlavě, že o to bojuje?
Jak jsem říkal, všichni jsme to tam věděli a upozorňovali na to i trenéři. O to víc se pak člověk snaží a někdy je to i na škodu. Každopádně já to již neřeším, už je to minulost.

Osobně se vám daří v A týmu i juniorech, jste se sezónou zatím spokojený?
Jsem moc vděčný, že dostávám prostor v extralize a mým cílem bylo, je a bude, se to snažit v každém zápase vracet týmu a trenérům svým výkonem a tvrdou prací.

Adame, díky za rozhovor, ať se i nadále daří!

Foto: Ladislav Svěnčík, Český hokej