Preview 25. kolo

Souboj Škodovek uvidí Mladá Boleslav!

Netradičně ve čtvrtek se vydají k dalšímu extraligovému střetnutí plzeňští indiáni, představí se na ledě Mladé Boleslavi.


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav
1. prosince 2022
25. kolo Tipsport extraligy

Modrobílí se s Bruslaři letos popasovali již třikrát, dva duely oba celky stihly již v letní přípravě. Všechny zápasy skončily o gól a vždy se radovali hosté. Celkově v posledních deseti utkáních uspěl domácí celek naplno pouze jednou.

Z tábora soupeře
Středočeši vloni svou pouť začali v předkole play off, když z jedenácté pozice dokázali vyřadit šestou Plzeň. To však z jejich strany nebylo vše, ve čtvrtfinále na pět utkání přejeli i první Mountfield a proskočili až do semifinále. Zde byl již nad síly Třinec, který nejrychlejší možnou cestou postoupil do finále.

Letos je umístění lepší, Bruslaři jsou aktuálně šestí. Vstup do soutěže se mužstvu povedl, v úvodních dvanácti duelech pouze čtyřikrát nebodovalo. Jenže poté se karta obrátila a v následujících jedenácti kolech přišla výhra za tři body jen třikrát. A shodou okolností v posledních třech duelech - na Kometě, s Litvínovem a v Hradci Králové.

Bodově mužstvo nejvíce táhne Pavel Kousal, který ve dvaadvaceti zápasech posbíral rovných dvacet bodů (9+11). V zádech má s velkým odstupem Pontuse Aberga, který odehrál o zápas více a bodů posbíral třináct (3+10). Skvěle si vedou oba gólmani - Filip Novotný i Gašper Krošelj. Prvně jmenovaný přesáhl v kolonce úspěšnosti zákroků hodnotu třiadevadesáti procent, jeho parťák je pouze o kousek zpět.

Bruslaři se pyšní šestými nejúspěšnějšími početními výhodami v celé soutěži, hra v oslabení je ale nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je devátá nejvyšší, rozdaných hitů čtvrtá a zblokovaných střel opět devátá. Průměrná domácí návštěvnost 3033 je pak v celé lize nejnižší.


Výsledky posledních zápasů
HC Verva Litvínov 2
HC Škoda Plzeň 4
(2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Jaks (Estephan), 55. Jaks (Abdul, Sukeľ) – 15. Hrabík (Suchý), 17. Schleiss (Kodýtek, Hrabík), 20. Rekonen (Malát, Suchý), 60. Holešinský (Schleiss).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Kaňák, Piskáček (A), Zámorský, Baránek, Kvasnička, Houdek – Holešinský, Malát, Suchý – Hrabík, Kodýtek, Schleiss (C) – Rekonen, Mertl (A), Lang – Adamec, Bitten, A. Dvořák.


Mountfield HK 0
BK Mladá Boleslav 2
(0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Åberg (O. Najman, Pýcha), 60. J. Stránský.
BK Mladá Boleslav: Novotný (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, P. Kousal – M. Beránek, Fořt, J. Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný.