Ohlasy 25. kolo

Hráli jsme dobře v defenzivě, to byl základ k vítězství, říká Vojtěch Budík

Uzdravil se, nastoupil a rozhodl. Tak by se dal ve stručnosti odvyprávět příběh Vojtěcha Budíka, který jediným gólem rozhodl utkání mezi Plzní a Mladou Boleslaví. Svou branku navíc vstřelil ve vlastním oslabení, návrat tak nemohl být šťastnější. Škoda vyhrála již počtvrté v řadě.

18. října v domácím zápase proti Mladé Boleslavi se Vojtěch Budík zranil a dnes shodou okolností plzeňský obránce proti stejnému soupeři opět zasáhl do extraligového kolotoče. Jak se Budík na ledě cítil? „Byl to trošku nezvyk, ale postupně jsem se do toho dostal. V hlavě jsem na utkání nebyl možná tak připravený, ale fyzicky jsem se cítil skvěle. Hodně jsem pracoval s naším kondičním trenérem, dnes to bylo spíše o hlavě. Určitě je lepší hrát. Dnes jsem se pravidelně dostával na led, hrál jsem i oslabení, jsem za to moc rád,“ řekl po zápase Vojtěch Budík.

A svůj návrat nakonec ozdobil vítěznou brankou, která rozhodla o celém osudu zápasu. „V první řadě bych chtěl říci, že tenhle gól a vítězství je pro moji babičku, která již bohužel není mezi námi. Viděl jsem šanci, že můžu s Tomášem Mertlem jet dopředu, dostal jsem pěknou žabičku, následně jsem vystřelil pod ruku, jak jsem chtěl a spadlo to tam,“ praví o své brance bek indiánů.

A co bylo klíčem ke třem bodům? „Hráli jsme dobře v defenzívě, to byl základ pro naše dnešní vítězství. Spoléhali jsme na brejky, navíc jsme se chtěli hodně cpát do brány. V dnešním zápase jsme nedostali žádnou přesilovou hru, takže ubráněná oslabení byl dnes další klíč k úspěchu. Samozřejmě, že jsme chtěli dát více branek, avšak vyhráli jsme. Díky bohu za to,“ dodává.

Ve vzájemných zápasech zatím padá málo branek. V Plzni vyhrála Boleslav 2:1 po nájezdech, dnes uspěla pro změnu Škoda fotbalovým výsledkem. „S Boleslaví to jsou takové play off zápasy. Obě mužstva se snaží hrát dobře do obrany a spoléhat na rychlé brejky. Já jsem hlavně rád, že my pokračujeme na vítězné vlně. Snad v tom budeme pokračovat a posouvat se výše v tabulce,“ říká závěrem Vojtěch Budík.

FOTO: Jan Pavlíček.