Preview 26. kolo

První polovinu základní části zakončí Škoda proti Motoru!

Potřetí v tomto týdnu vyrážejí indiáni k extraligovému zápasu, poprvé se ale představí před svými fanoušky. Soubojem s Motorem zároveň končí první polovina základní části Tipsport extraligy.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
4. prosince 2022
26. kolo Tipsport extraligy

V závěru roku 2021 Škoda padla v Českých Budějovicích 2:4 a byl to jediný duel bez získaného bodu v utkání s Motorem za posledních třináct soubojů. Před svými fanoušky s Motorem navíc Škoda bodovala již pětadvacet zápasů v řadě! Všechny body odvezli Jihočeši z Plzně naposledy v roce 2008.


Z tábora soupeře
Jihočeši po předešlé ostudné sezóně, ve které skončili zcela poslední se ziskem třiatřiceti bodů, vloni zazářili. Bodů nashromáždili téměř třikrát tolik a základní část uzavřeli na čtvrté příčce. Ve čtvrtfinále si navíc v pěti utkáních hravě poradili s Pardubicemi. V semifinále sice byla již nad síly pražská Sparta, avšak odměnou byla Motoru jistota bronzových medailí.

Letos je ovšem umístění o poznání horší, Motor je až dvanáctý. Na šestou Škodu ztrácí bodů deset, avšak má utkání k dobru. Přitom mužstvo vstoupilo do extraligy pravou nohou, třikrát neztratilo. Naposledy na Kladně sice přišla přesvědčivá výhra 6:1, byla však pouze druhou za posledních šest utkání.

Největší ofenzivní zbraní týmu je Lukáš Pech, který nastřílel pět branek a přidal šestnáct asistencí. V zádech má Milana Gulaše s téměř vyrovnanou bilancí 9+8. Další explzeňák Martins Dzierkals je na hodnotě 4+8, Filip Přikryl zase 3+2 a obránce Roman Vráblík 3+6. Mezi třemi tyčemi odchytal více minut Dominik Hrachovina, úspěšnost zákroků ovšem nevytáhl nad devadesát procent. Parťák Jan Strmeň je naopak nad číslem 92.

Početní výhody Motoru jsou deváté nejúspěšnější v celé soutěži, stejně je na tom i hra v oslabení. Co se týče posbíraných trestných minut, slušněji hrají čtyři celky. Ve středu startovního pelotonu se pak pohybuje celková suma rozdaných hitů i zblokovaných střel.


Výsledky posledních zápasů
BK Mladá Boleslav 0
HC Škoda Plzeň 1
(0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Budík (Mertl, Zámorský).
HC Škoda Plzeň: Svoboda (Pavlát) – Baránek, Zámorský, Piskáček (A), Kaňák, Budík, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Hrabík – Suchý, Malát, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – A. Dvořák, Bitten, Adamec.


Rytíři Kladno 1
Motor České Budějovice 6
(0:2, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 52. Filip (Plekanec, Kubík) – 1. Gulaš (Hanzl, Plášil), 5. Tomeček (Štencel, Vopelka), 29. Přikryl (Vráblík), 56. Gazda (Pech), 58. Hanzl (Strnad, Gazda), 59. Valský.
Motor České Budějovice: Strmeň (Hrachovina) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Hovorka, Plášil, Gazda, Hail – Dzierkals, Pech (A), Valský – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Tomeček, Vopelka, Karabáček.