Ohlasy 26. kolo

Bylo to těžké utkání, až třetí gól nás uklidnil, má jasno Petr Kodýtek

Podařilo se! Plzeň porazila na závěr první poloviny Tipsport extraligy českobudějovický Motor 4:1 a po páté výhře se drží a dosah první čtyřky. Dva góly v zápase vstřelil Petr Kodýtek, důležitý byl zejména jeho druhý v zápase.

Na střely vyhráli hosté 42:34, avšak hraje se na góly a ten vstřelil Motor pouze jeden, což na vítězství pochopitelně nestačilo. Jak viděl utkání utkání Petr Kodýtek? „Bylo to težké utkání, Motor nás přestřílel, avšak myslím, že některé střely neměly takové parametry, aby z toho mohl padnout gól. Měli jsme v zápase horší chvíle, ale zase někdy jsme Budějovicím vůbec nic nedovolili,“ říká plzeňský útočník.

Škodovka po první třetině vedla o dvě branky, velkou pozornost na sebe strhla právě trefa Kodýtka, která padla při hře šest na pět. Hlavní rozhodčí signalizoval faul více než dvě minuty. „Já jsem pořád čekal na písknutí, které nepřicházelo, takže jsme pořád hráli. Ještě jsem nic takového nezažil. Já fakt ani nevím, jak dlouho jsme tam byli, ale bylo to určitě hodně dlouho, protože na střídačce jsme se na sebe podívali a byli jsme zcela vyšťavený. Avšak oni na tom byli ještě hůře, tak jsme se za každou cenu snažili puk nějak do brány dorvat. Svou trpělivostí jsme našli správný moment, kdy vystřelit a padlo to tam,“ říká o netradičním momentu Kodýtek.

Hráči domácího celku dokonce zvládli při této herní situaci několikrát vystřídat, avšak Kodýtek zůstal na ledě celou dobu a nakonec za to byl odměněn. „Důležité bylo, aby byl pořád hráč na brankovišti, protože tam vždy může kotouč vyplavat. Několikrát jsme to zkusili, avšak oni měli dobře poskládané hráče, Adrián Holešinský mě ale krásně našel, celá pětka jsme to sehráli velmi dobře,“ nešetří chválou na své spoluhráče.

Jenomže Motoru se povedlo ve druhé periodě snížit na rozdíl jediné trefy, třetí třetina tak slibovala velký boj. Parádní výkon opět předvedl Miroslav Svoboda v plzeňském brankovišti. „Míra nás hodně drží. Všech pět vyhraných zápasů jde za ním, chytá opravdu skvěle. A dneska to bylo to samé. Budějovice měly nějaké šance, avšak on všechny dokázal zlikvidovat. Má velký podíl na dnešní výhře,“ praví plzeňský odchovanec.

Indiány definitivně uklidnila situace z 57. minuty, kdy Kodýtek vstřelil svou druhou branku v zápase a definitivně rozhodl o třech bodech. „Já jsem pouze skočil na led a doklepnul jsem to. Většina práce jde opět za Adriánem, který se krásně prokličkoval a pak to hodil na bránu. Puk se ke mně následně odrazil a já již měl prázdnou bránu. Jsem rád, že jsem to trefil a trochu jsme se v utkání uklidnili,“ říká závěrem Petr Kodýtek.