Ohlasy 28. kolo

Bylo to blízko, mohli jsme tu vyhrát, mrzí Jakuba Poura

Vítězná série indiánů ve Vítkovicích sice skončila, ta bodová ovšem pokračuje. Škodovka bodovala již poosmé v řadě. Jakub Pour po svém návratu na západ Čech vstřelil již svou druhou branku.

Indiáni svedli s domácími vyrovnanou partii. Jak viděl samotné utkání plzeňský útočník? „Bylo to vyrovnané utkání. První třetina byla spíše v režii Vítkovic, avšak my jsme se posléze zvedli, vrátili jsme se do zápasu a ve druhé třetině jsme dokázali i skórovat. Vítkovice jsou ale dobrý tým, za naše chyby nás dokázaly potrestat. Po gólech jsme si říkali, abychom byli zodpovědní. Nechtěli jsme dovolit dát domácím nějakou šanci srovnat, bohužel jedna přišla a oni jí využili. Bylo to blízko, mohli jsme tu vyhrát, bohužel. Porážka nás mrzí,“ říká po zápase Jakub Pour.

V závěru druhé periody nejprve poslal do vedení Škodu Kryštof Hrabík, ale gól uznán nebyl. Nedlouho poté dostal puk do sítě i Jan Schleiss, rozhodčí opět celou situaci řešili s kolegou u videa, jelikož branka padla v poslední třetině druhé části. „U prvního gólu jsme si byli celkem jistí, že to rozhodčí neuznají, i sám Kryštof říkal, že do puku kopnul,“ dodává forvard indiánů.

Zkraje třetí části přišel tlak Vítkovic, kterým se nakonec povedlo i srovnat. O dvě minuty později ale dostal Plzeň podruhé do vedení navrátilec Jakub Pour. „Já se snažím tlačit hodně do střel. Moje rána byla tečovaná, navíc puk před brankářem skočil, což nebylo plánované, avšak bez střely není gól. Šťastná branka, ale jsem za ní moc rád,“ hlásí hráč s číslem 64 na zádech.

Plzeňský útočník má po dvou zápasech stejně gólů jako předtím za patnáct duelů v ECHL. „Přišel jsem do týmu, kterému se daří a kde jsem doma. Šlapalo nám to, byli jsme na vítězné vlně, bohužel dnes jsme to nezvládli. Během repre pauzy se budeme chtít dobře připravit na další část sezóny a dále se držet na horních příčkách tabulky.

V prodloužení hosté opět zkusili hru bez brankáře, shodou okolností znovu proti Vítkovicím. „Kdo neriskuje, nemůže zvítězit. Jeden hráč na ledě navíc je hrozně znát. Měli jsme v prodloužení tlak, dostali jsme se i do střel, ale gól jsme nedali.“ Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, avšak kvůli poruše rolby se před nimi přestávka mírně protáhla. „Pauza byla delší, ale když budu mluvit za sebe, tak jsem to vůbec neřešil. Já jsem se soustředil sám na sebe, abych posléze gól dal, bohužel se to nepovedlo,“ říká závěrem Jakub Pour.

FOTO: Petr Kotala.